Dosar penal în Gara Târgu-Jiu! Vagon cu ulei, desigilat de un boschetar, 200 de litri pe calea ferată

7810

Aproximativ două sute de litri de ulei vegetal au ajuns, luni seara, pe calea ferată, la 100 de metri de Gara Târgu-Jiu, după ce un boschetar fără discernământ a desigilat un container, dintr-un tren de marfă privat, staționat în zonă. Omul străzii, cunoscut cu probleme psihice, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de polițiștii TF, în timp ce în zona unde s-a petrecut evenimentul au ajuns și comisarii Gărzii de Mediu Gorj. Șeful de la Garda de Mediu a luat legătura cu transportatorul privat și susține că, din fericire, produsul deversat nu a fost unul periculos, care ar fi implicat izolarea zonei și luarea unor măsuri specifice.

Trenul de marfă intrat în atenția boschetarului avea cinci vagoane pline, dar unul singur a fost vandalizat de bărbatul cu probleme psihice. Cei aproape 200 de litri de ulei vegetal au ajuns astfel pe linia ferată dintr-o țeavă a containerului, afectată de omul străzii, iar restul conținutului de ulei a rămas în recipient. Incidentul s-a petrecut luni seara iar la fața locului a ajuns rapid atât reprezentanții stației CFR, polițiștii de la Transporturi Feroviare dar și comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Gheorghe Sanda. Cel care a creat evenimentul a fost dus la secția din incinta gării, i s-a făcut dosar penal, dar, urmare a lipsei discernământului a fost lăsat în libertate, fiind văzut plimbându-se prin gară, după miezul nopții. Cei de la Garda de Mediu, în schimb, au luat legătura urgent cu transportatorul privat, i-au comunicat cele petrecute și l-au invitat la sediul societății pentru lămuriri.
,,O persoană cu probleme psihice, lipsită de discernământ, identificată de polițiștii TF, a deschis o vană de la un vagon cisternă privat. În interior se afla ulei vegetal. S-au deversat, din acest motiv, maxim 200 de litri, direct pe calea ferată, la 100 de metri de Gara Târgu-Jiu. Am fost luni noaptea acolo, am contactat operatorul de transport, este un operator privat din București, și l-am invitat la sediul nostru pentru constatări. În aceiași seară, același individ a dat drumul la un șlot de cereale, care s-a vărsat tot acolo. Polițiștii i-a făcut acestuia dosar penal. Bine că nu au fost substanțe periculoase în acele vagoane că lucrurile erau mult mai grave. Erau cinci vagoane, doar la unul a intervenit, iar de pe o țeavă prin care se încarcă conținutul a curs ulei”, a explicat șeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda. Martorii la eveniment susțin că dacă în interiorul vagonului era azot sau motorină, acolo putea să se producă o deflagrație, în zonă fiind necesară pază pentru evitarea unor incidente similare.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here