Dosar penal după accidentul de la Stoina. Şamtier închis!

1077

Poliţiştii gorjeni au deschis dosar penal în urma accidentului colectiv de muncă petrecut joi, la Stoina, unde patru persoane au fost rănite după ce o traversă din podul aflat în lucru s-a prăbușit. O femeie a fost grav rănită. Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a dispus vineri sistarea lucrărilor pe şantierul din comuna Stoina. „Lucrările vor putea fi reluate după ce angajatorul va remedia problemele care pun în pericol siguranţa şi sănătatea muncitorilor”, anunţă ITM Gorj.

Poliţiştii au constatat că, în urma accidentului, o femeie, de 56 de ani, şi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 55 şi 58 de ani, toţi din municipiul Craiova, judeţul Dolj, angajați ai unei societăți comerciale, care efectua lucrări de construire a podului, au suferit leziuni, fiind preluați de echipajele ambulanței și transportați la spital”, a precizat IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

De asemenea, având în vedere că este vorba despre un accident de muncă cu victime multiple, evenimentul va fi cercetat de către ITM Gorj, nu de angajator, urmând ca, la finalizarea dosarului, inspectorii de muncă să dispună măsuri conform legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here