Doru Geamănu: “Nu vine Moş Crăciun (…), sacul e cam gol”

448

După un parcurs foarte slab pentru echipa de handbal a Energiei în prima parte a sezonului, cu câteva meciuri mai bune pe final încununate cu trei victorii care au mai şters din amarul parcursului negru de până acum, conducerea clubului gorjean nu poate promite prime jucătorilor, care trebuie să se mulţumească doar cu revenirea la normal în ceea ce priveşte salariile.

Energia a avut parte de un an dificil în campionat, iar preşedintele secţiei de handbal a clubului gorjean vorbeşte despre rezultatele sezonului de toamnă considerându-le drept mult sub aşteptări: “A fost un an foarte greu, mai ales din cauza că începutul de campionat a fost foarte greu, cu rezultate total nesatisfăcătoare pentru noi. Am reuşit pe final să dregem cât de cât busuiocul cu aceste trei victorii în ultimele trei meciuri, două în campionat şi meciul de Cupa României”, a declarat Benedict Geamănu.

S-au deblocat salariile
Preşedintele echipei gorjene spune că, atâta vreme cât echipa se află unde se află în clasament, iar situaţia este departe de a se îndrepta, nu poate fi vorba de nişte sărbători fericite, cu daruri pentru jucători. “Din păcate, nu vine Moş Crăciun la băieţi, sacul e cam gol, sacul de puncte este gol şi nu vine cu nimic în plus”, spune Geamănu. Acesta menţionează însă că Moş Crăciun le aduce totuşi salarii reîntregite după ultimele rezultate înregistrate: “Moş Crăciun vine cu ceea ce merită jucătorii în momentul de faţă. Merită să-şi ia salariile întregi, ţinând cont de ultimele trei etape. Li s-au deblocat banii şi îşi vor lua salariile întregi, ţinând cont că vin şi sărbătorile şi fiecare vrea ca atunci când vin sărbătorile să fie mai mulţi bani în casă. Au avut două luni salariile la jumătate. Au primit o parte şi urmează să primească şi restul până la sărbători. Cardul va fi plin de sărbători, dar asta nu înseamnă nici un fel de bonus, înseamnă drepturile salariale prevăzute în contractul fiecăruia”, a explicat preşedintele secţiei de handbal a Energiei.

Probleme la achiziţii
Echipa de handbal are în continuare probleme legate de lot, accidentările punând antrenorii în imposibilitatea de a juca având toate posturile acoperite. Etapă de etapă, Andrieş a fost nevoit să apeleze la tot felul de improvizaţii pentru a suplini absenţa jucătorilor accidentaţi, iar achiziţionarea unor noi jucători în perioada de iarnă se impune la Energia. Lucrurile nu stau însă deloc bine, asta pentru că deja bugetul este la limită, iar aducerea altor jucători străini implică mari sume de bani: “La transferuri ne gândim tot timpul, am fost la un pas să aducem un jucător, am renunţat în ultimul moment pentru că erau foarte mari costurile şi riscul era mare. Este vorba de un străin, un croat. Am renunţat pentru că am considerat că nu este un jucător care să facă diferenţa, un jucător care să aducă un mare plus echipei şi atunci cred că cheltuielile erau nejustificate. Sperăm să aducem unul sau doi jucători în această perioadă de iarnă”, a mai declarat Benedict Geamănu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here