Dorobanţu, privind incompatibilitatea de la APIA Motru: “Arjocu va contesta ancheta ANI”

341

corina-dorobantuŞefa APIA Gorj, Corina Dorobanţu, susţine că subalterna sa Otilia Arjocu, nu va accepta cu resemnare rezultatul demersului Agenţiei Naţionale de Integritate la adresa sa ci va contesta asta la instanţă.

Dorobanţi a făcut declaraţia după ce, în prealabil, a discutat cu Arjocu despre faptul că ANI a depistat-o pe angajata APIA, la sfârşitul săptămânii trecute, drept incompatibilă. Starea de incompatibilitate a funcţionarei APIA Motru s-ar fi înregistrat în urmă cu cinci ani, ea derulându-se pe parcursul a trei ani de zile.

Otilia Arjocu, referent în cadrul APIA, Centrul Local Motru, a fost depistată de Agenţia Naţională de Integritate drept incompatibilă pe post, deoarece între anii 2006-2009 ar fi deţinut simultan atât funcţia publică de referent la APIA Motru cât şi calitatea de administrator al firmei SC OLNIMAREX SRL. ANI i-a transmis concluziile anchetei sale şi referentului din Gorj, care deţine acum funcţia de consilier asistent la APIA Motru. Chiar Arjocu s-ar fi prezentat personal la ANI pentru a depune o serie de documente care vin în apărarea sa, ea susţinând că ar fi figurat o scurtă perioadă de timp în componenţa acelei firme.

Şefa APIA Gorj, uimită doar de concluziile ANI

Corina Dorobanţu, directorul APIA Gorj, susţinea vineri că Otilia Arjocu este un angajat model, care a promovat de la funcţia de referent la cea de consilier asistent la APIA Motru. Directorul APIA Gorj ştia însă despre ancheta desfăşurată pe numele subalternei sale, dar nu îşi explica, la finalul săptămânii trecute, de unde a pornit verificările declanşate de APIA. Cert este că, potrivit unui comunicat al ANI, că Otilia Arjocu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17.07.2006 – 12.11.2009, deoarece a deţinut simultan atât funcţia publica de referent în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultura (Centrul Judeţean Gorj – Centrul Local Motru), cât şi calitatea de administrator al S.C. OLNIMAREX S.R.L. Agenţia Naţională de Integritate a constatat asta, în urma procedurilor de evaluare, considerând că acesta a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor.

Trei ani fără funcţie

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută, potrivit legii, din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here