Dorin Hanu, supărat pe blocajul financiar

192

Picture 002Primarul motrean Dorin Hanu este bucuros de sosirea intenpestivă a primăverii, deoarece are prilejul să testeze modalitatea de reacţie a angajaţilor Direcţiei Publice după trecerea acesteia de la stadiul de unitate a Primăriei la stadiul de societate comercială.

Zilnic, pe străzile localităţii, activitatea este susţinută, pentru că nici primarul nu stă numai în birou. El obişnuieşte să circule în compania unor oameni simpli prin toate zonele oraşului, renunţând la mersul cu maşina, de dragul comunicării cu oamenii. Hanu este, însă, şi preocupat de faptul că o asemenea vreme bună este ratată la capitolul mari proiecte. Iată ce ne-a declarat edilul motrean, într-una din zilele acestei săptămâni: „politica mea este de ani de zile fapte nu vorbe. Nu pot să vorbesc despre ce vreau să fac, dacă nu se deschide nicio finanţare, dacă nu se semnează niciun contract de lucrări, cu toate că perspective legislative avem şi sunt cunoscute, însă nu avem banii necesari în cont. M-aş fi aşteptat ca odată cu reformarea Primăriei, cu stabilirea clară a respunsabilităţilor fiecărui angajat să putem da drumul lucrărilor pe care le aşteaptă cetăţenii”.

Hanu ar mai fi vrut să spună ceva în legătură cu toate aceste politici, însă s-a oprit, luând în calcul faptul că nici nu-i poate supăra pe toţi factorii decizionali. Dorin Hanu este un conducător ponderat, care nu cultivă stările conflictuale, dar nici nu se lasă amăgit de politica veştilor bune. El ştie că acest an este an preelectoral şi că se vor crea obstacole artificiale, care să-l stopeze din planurile pe care le-a anunţat printr-o scrisoare adresată fiecărui motrean în parte. În cei şapte ani de când se află la conducerea municipiului Motru, urmele politicii sale sunt vizibile. Totuşi el este nemulţumit de faptul că o serie de utilităţi nu au calitatea dorită, dar şi pentru că aceste utilităţi: apa, căldura nu sunt plătite la timp de beneficiari.

În felul acesta, Dorin Hanu recunoaşte starea de sărăcie a mai multor familii din municipiul Motru, pentru care nu se spune că nu s-ar fi implicat în condiţiile legii, până în acest moment.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here