Domnului comisar şef Constantin Nicolescu- şeful IPJ Dolj

536

Domnule comisar şef,
Vă mulţumesc din suflet pentru invitaţia de a participa la manifestările organizate de IPJ Dolj de “ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE”.
Regret nespus de mult că, din cauze obiective, independente de voinţa mea, nu voi putea onora invitaţia dumneavoastră. Asta, cu atât mai mult cu cât este pentru prima oară, după zece ani de când “am pus ghetele în cui”, când primesc o astfel de invitaţie de la instituţia căreia i-am dedicat câţiva ani din viaţa de poliţist, unde am trăit bucurii, satisfacţii, împliniri, realizări, dar şi nereuşite, supărări, pentru că, nu-i aşa, toate fac parte din viaţă.
La IPJ Dolj, ca inspector şef, am trăit şi imensa fericire de a primi gradul de chestor de poliţie, încoronând astfel viaţa mea de poliţist. Am văzut în această înaltă demnitate, pe lângă realizările personale, şi contribuţia poliţiştilor doljeni ca şi pe cea a  poliţiştilor din Gorj şi Mehedinţi alături de care am luptat împotriva răului social şi cărora le mulţumesc astăzi, peste timp, purtându-le mereu recunoştinţa şi pe care îi asigur de gândurile mele cele mai sincere de împliniri profesionale şi personale.
În cei zece ani în care am privit, oarecum dinafară, mersul Poliţiei Române şi zbaterile acesteia pentru mai binele social, cu mintea, sufletul şi toată fiinţa mea, am fost alături de poliţişti, m-am bucurat pentru realizările şi împlinirile lor şi m-am întristat de nereuşite ori mici eşecuri. Am retrăit momente frumoase ca şi din cele mai puţin plăcute, i-am lăudat, certat, le-am dat sfaturi, m-am pus în starea lor, gândindu-mă la deciziile şi modul în care aş fi procedat eu într-o situaţie sau alta din cele cu care s-au confruntat. Sintetizând, am fost totuşi, cu poliţiştii. Aşa va fi şi de aici înainte şi le mulţumesc pentru că reuşesc să-mi menţină această imensă trăire, chiar dacă nu mai sunt în activitate. Pentru că voi rămâne toată viaţa ceea ce am fost: POLIŢIST-OM AL CETĂŢII! Lucru pe care li-l doresc şi lor, mulţi şi sănătoşi ani. Şi, să nu uite cuvintele lui Balzac. Sunt mai actuale ca niciodată!
Mulţumindu-vă încă odată, vă rog, domnule inspector şef, să transmiteţi urările mele de bine tuturor participanţilor la eveniment, poliţişti ori reprezentanţi ai societăţii civile.
Gândurile de mai sus le transmit şi poliţiştilor mehedinţeni, alături de care am făcut primii paşi în profesie şi de care mă leagă amintiri dintre cele mai plăcute, ca şi poliţiştilor din Gorj care, deşi nu ştiu dacă şi ce au organizat de ziua lor, sunt sigur că le vor readuce în memorie momente din anii, foarte dificili, în care, împreună, am căutat să “ţinem sub control starea infracţională”, dar să arătăm, aşa cum am făcut-o, ulterior, la minister şi la I.P.J.Dolj, şi o altă faţă a poliţistului: aceea de om de cultură-poet, artist plastic, făcător de gazete, ziarist, sportiv de performanţă, etc., de OM în ultimă instanţă. S-auzim numai de bine!
La mulţi ani poliţistule român, oriunde te-ai afla!
General de brigadă ® Constantin Codiţă  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here