DOMNULE PREFECT, DOMNULE DIRECTOR GENERAL AL C.E.O – DL. BURLAN

1996
B5BYW1 Young person writing

Subsemnatul, Vulpe C Vasile, văzând la televizor manifestări de către oamenii disponibilizați, vă rugăm să dispuneţi și să luaţi măsuri în vederea asigurării oamenilor pentru muncă şi posibilităţile de trai.
Faţă de această situaţie, având în vedere că oraşele Motru şi Rovinari au fost construite pentru mineri, vă rog să redăm acestor oraşe de lucru să ia în primire Carierele de la Motru, Jilţ Sud, Jilţ Nord, Roşiuţa, Lupoaia pentru a le amenaja din punct de vedere agricol.
Pentru oraşul Rovinari să ia în primire Carierele Peşteana Sud, Peşteana Nord, Fărcăşeşti, Roşia, Timişeni, Pinoasa, Tismana I, Tismana 2, tot pentru a le refertiliza şi a le reda agriculturii.
Tot pentru conducătorii judeţului şi mineritului fac o propunere pentru a se face un bust şi a se monta în curtea bisericii sau oriunde va vrea Primăria Rovinari pentru dl. Dr. Inginer Emil Huidu care a stabilit locul de construcţie al bisericii noi din Rovinari şi care a finanţat construcţia acestei biserici, precum şi a oraşelor Rovinari şi Motru, dânsul fiind director general al Combinatului Minier Rovinari şi pe urmă Ministrul Adjunct al Ministerului Minelor.
Propun aceasta deoarece îi cunosc bine realizările.
În ce privește acoperirea cu tablă de aramă a bisericii de la Rovinari, daţi-mi voie să vă aduc la cunoştinţă cum au decurs problemele: Eu fiind copil de trupă, elev la Muzica Militară a Regimentului 18 Infanterie, desființându-se muzica am ajuns ucenic la o firmă electromecanică din Alba Iulia. Am acolo nepoţi după fratele cel mare.
În vizită fiind prin Alba Iulia, am trecut pe lângă Căminul studențesc maghiar. Întâmplarea a fost ca tocmai în timpul acela să se facă acoperirea cu tablă de aramă a căminului studențesc. Am venit acasă şi am mers la echipa de construcţii care acoperea biserica, am trecut pe lângă acoperişurile în lucru ale turlelor bisericii şi am văzut că erau acoperite cu tablă galvanizată de 0,3mm, gata pentru urcare pe turlele bisericii.
Am mers la director şi i-am explicat situaţia şi a zis că nu este treaba mea. Am mers la primarul oraşului, dl. Filip şi l-am chemat să meargă a doua zi să vadă acoperişurile. Nu a mai avut ce vedea deoarece le urcaseră noaptea sau dimineaţa la locul lor, iar în discuție răposatul Filip a zis că se străduieşte să acopere şi biserica din Rovinari cu tablă de aramă, lucru ce l-a făcut şi de aceea îi dorim „drum spre Dumnezeu pentru iertarea păcatelor”.
Din momentul de faţă mă consider membru al Partidului Uniunea Salvaţi România.
Ştiu sigur că toţi care îşi iubesc ţara vor fi de acord cu ceea ce am scris eu, ştiind că după scoaterea cărbunelui au rămas terenurile care trebuie refertilizate şi redate agriculturii sau silviculturii.
Primarii de la Rovinari și Motru să acceseze fonduri europene şi cu banii obţinuţi din proiectele accesate să cumpere utilaje pentru lucrările de fertilizare a terenurilor şi redate agriculturii.Prin redarea terenurilor către agricultură să fie muncite de oamenii disponibilizați.
Mulțumesc pentru înțelegere.
Vulpe Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here