Doljeni cazaţi la Vila Medicilor pentru şedinţele de salinoterapie

133

La nici două săptămâni de la inaugurare, Salina Artificială de Suprafaţă a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, atrage pacienţi din afara judeţului Gorj. De duminică au ajuns la spital doi doljeni care sunt cazaţi în Vila Medicilor şi fac şedinţe de salinoterapie contra-cost. Cei doi se declară deosebit de mulţumiţi de condiţiile de cazare şi tratament de la această unitate sanitară.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” împreună cu Consiliul Judeţean Gorj, au inaugurat, în data de 16 ianuarie, un serviciu medical nou: „Compartimentul de Recuperare Medicală Respiratorie” ce cuprinde în structura sa: Sala de Kinetoterapie şi Salina Artificială de Suprafaţă, obiective realizate în spaţii dezafectate, nefolosite din anii 1940 – 1950. La acţiune au participat peste 100 de persoane interesate de noile servicii oferite de spital. Inaugurarea s-a desfăşurat sub patronajul Consiliului Judeţean Gorj. Investiţia s-a bucurat de finanţarea şi coordonarea Consiliului Judeţean Gorj şi s-a derulat conform contractului atribuit prin licitaţie publică în sistemul electronic al achiziţiilor publice, fără întârzieri sau majorări ale sumelor contractate iniţial.

Personalităţi ale Gorjului, la Salină
Darea în folosinţă a noilor servicii medicale a avut un caracter interdisciplinar, urmărindu-se realizarea unei colaborări eficiente între medicii pneumologi – medicii de familie – medicii internişti – specialişti în medicină fizică şi de recuperare – asistenţi medicali şi administraţia care se ocupă permanent de buna funcţionare a sistemului medical din Gorj, drept pentru care la inaugurare au participat o serie de personalităţi. „Au fost prezenţi: Dr. Ing. Ion Călinoiu – Preşedintele C.J. Gorj, Jr. Claudiu-Ion Teodorescu – Prefect de Gorj ( fost Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Tudor Vladimirescu ), Dr. Ana Băleanu – Preşedinte Colegiul Medicilor Gorj, Dr. Marius Boieriu – Director DSP, Dna. Director Executiv Daniela Stricescu ( C.J. ), Directorii Executivi Lucia Rovenţa, Dan Şurlea şi Cosma Dumitrescu – Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Targu-Jiu, Viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu Iulia Vână, Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie, Dna. Prof. Univ. Dr. Monica Bâcă, Directori de instituţii publice: Marius Bănică ( IDP Gorj ), Ion Işfan ( Inspector General ISJ), Dumitru Cotrună ( DGASPC ), Dr. Victoria Mergea – Medic Şef Secţie Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală Spitalul Târgu-Jiu şi aşa mai departe”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.

Tarife pentru şedinţe de salinoterapie
În şedinţa Comitetului Director din data de 21 ianuarie au fost aprobate tarifele ce urmează a fi încasate de la beneficiarii noştri care solicită aceste servicii fără a avea bilet de trimitere, după cum urmează: Şedinţa de haloterapie – 8 lei şi Cazare/cameră/24 ore – 40 lei.
Salina “Tudor Vladimirescu”, de la data inaugurării ( 16 ianuarie 2013 ) şi până astăzi ( 28 ianuarie 2013 ), a primit deja un număr de 48 de pacienţi în regim intern şi 104 beneficiari în regim deschis, prin ambulatoriul de specialitate. Sala de kinetoterapie, începând cu data inaugurării şi până astăzi a avut deja 48 de pacienţi din cadrul spitalului.
Pacienţi din Dolj, la Salina „Tudor Vladimirescu”
Salina Artificială de Suprafaţă atrage şi persoane din afara judeţului. „Ieri au sosit şi primii beneficiari din judeţul Dolj, care au solicitat pachet complet: abonament la Salină, cazare la Vila Spitalului şi masă de la firma de catering ce deserveşte spitalul”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.
Pensionarul Gheorghe Filipescu, în vârstă de 74 de ani a venit din localitatea Moţăţei, de lângă Calafat şi este cazat în Vila Medicilor. „Am luat legătura prin internet cu o doamnă de aici. Am văzut care sunt condiţiile de cazare şi pot să spun că personalul este foarte amabil, iar mediul ambiant este foarte plăcut. Voi sta aici cât stabilesc medicii că am nevoie. Am o viroză, un rinichi unic chirurgical, o hepatită cronică lent evolutivă”, a declarat Gheorghe Filipescu. Doljeanul este însoţit de un prieten de-al său, în vârstă de 27 de ani. „Eu am mai fost la domnul manager şi astă-primăvară. M-au găsit cu o pată pe pleura stângă acum 3-4 ani şi am venit aici pentru a mă trata. Suntem foarte mulţumiţi de condiţiile de aici”, a precizat Claudiu Sorin Dascăl.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here