Doljean reţinut după ce a tâlhărit două târgujience

155

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Craiova, a fost reţinut la începutul acestei săptămâni de către poliţiştii gorjeni, după ce a fost identificat ca fiind autorul a două tâlhării comise pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Tânărul de 22 de ani a intrat în vizorul oamenilor legii după ce o femeie în vârstă de 39 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, a sunat la 112 pentru a reclama faptul că a fost tâlhărită în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiu. „În dimineaţa zilei de luni, 17 iunie 2013, orele 07:11, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin Numărul Unic de Urgenţă 112 de o femeie în vârstă de 39 ani, din Târgu-Jiu, despre faptul că în jurul orelor 06:45, în timp ce se deplasa către serviciu, pe str. 22 Decembrie 1989, din localitate, un tânăr a deposedat-o, prin smulgere, de medalionul din aur pe care aceasta îl purta la gât. Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea unui suspect, respectiv V.S.F., de 22 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Bătrână de 60 de ani, tâlhărită de acelaşi tânăr în mai
Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul este suspect şi în cazul unei alte infracţiunii de tâlhărie, comise la data de 24 mai, asupra unei femei în vârstă de 60 ani, din Târgu-Jiu, faptă ce figura în evidenţă cu autor necunoscut. „La data respectivă, suspectul, prin acelaşi mod de operare, respectiv prin smulgere, a deposedat-o pe victimă de lănţişorul din aur pe care îl purta la gât, în greutate de peste 22 grame”, a precizat Romina Dochian. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au mai stabilit faptul că, după ce a tâlhărit-o pe bătrână, tânărul s-a deplasat în municipiul Râmnicu-Vâlcea, unde, la o casă de amanet, a valorificat bunul sustras pentru suma de 1.750 lei. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti în ambele cauze, bunurile fiind restituite părţilor vătămate. În baza probatoriului administrat, suspectul a fost reţinut în cursul zilei de luni, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Tânărul de 22 de ani a fost prezentat ieri instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Cu această ocazie, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here