Dolarul a trecut de 5,12 lei

600

Dolarul a crescut puternic luni, trecând pentru prima oară în istorie pragul de 5,12 lei, ajungând luni dimineața pe piața interbancară până la 5,1279 lei.

„Deocamdată, nu pare să existe nimic care să stea în calea dolarului”, a declarat Shafali Sachdev, şef al departamentului FX la BNP Paribas Wealth Management din Singapore, potrivit Mediafax.

Lira sterlină s-a prăbușit

Lira sterlină s-a prăbușit cu până la 4,9% până la un minim istoric de 1,0327 dolari, înainte de a se stabiliza în jurul valorii de 1,05405 dolari, cu 2,9% sub închiderea sesiunii precedente.

Lira a scăzut cu 3,6% vineri, când noul ministru de finanţe Kwasi Kwarteng a dezvăluit reduceri istorice de taxe finanțate prin cea mai mare creștere a împrumuturilor din 1972 încoace.

Euro, minim al ultimilor 20 de ani în raport cu dolarul

De asemenea, euro a atins un nou minim al ultimilor 20 de ani în raport cu dolarul, pe fondul temerilor de recesiune, în timp ce criza energetică se extinde spre iarnă, pe fondul unei escaladări a războiului din Ucraina.

Dolarul şi-a consolidat revenirea în faţa yenului după şocul provocat de intervenţia valutară de săptămâna trecută a autorităților japoneze.

(Antena 3)

 

Petrolul şi aurul au fost sub presiune din cauza creşterii dolarului, aurul atingând un minim al ultimilor 2 ani şi jumătate de 1.626 de dolari, iar contractele futures pe ţiţei Brent au scăzut cu aproximativ 1%, ajungând la cel mai scăzut nivel din ianuarie, la 85,06 pe baril.

Abatoarele luate cu asalt de fermieri, administrator din Botoșani: Nu am mai văzut așa ceva, sună telefonul mereu, sunt disperați!
Marcela Fota, imaginea care a stârnit vâlvă în mediul online. Cu ce se răsfață cântăreața de muzică populară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here