Doi tineri beți au distrus 8 panouri electorale. Unul este în pușcărie, celălalt la reeducare!

1047

Doi tineri din municipiul Târgu-Jiu au fost condamnați pentru distrugere, după ce au vandalizat mai multe panouri electorale, la sfârșitul anului 2020. Unul dintre ei este minor, dar are mai multe infracțiuni penale la activ. Celălalt tânăr este recidivist și în prezent se află în pușcărie.

Potrivit rechizitorului, în seara zilei de 06.11.2020, în jurul orei 20:30, cei doi tineri, prin lovirea cu pumnii, au distrus și au adus în stare de neîntrebuințare opt din cele 16 panouri electorale amplasate în zona Pieței Centrale din Târgu-Jiu, prejudiciul fiind de circa 1.100 de lei.
Tinerii au recunoscut că au consumat alcool. „Ajunși în zona Pieței Centrale, inculpații au observat mai multe panouri electorale și, fiind deranjați de afișele lipite, inculpatul major a lovit cu pumnii unul dintre aceste panouri, distrugându-l. La rândul său, văzând acțiunile violente ale inculpatului major, inculpatul minor a început să lovească și el cu pumnii alte panouri electorale, cei doi inculpați distrugând împreună un număr de 8 panouri electorale”, se arată în rechizitoriu.
În timpul urmăririi penale, tinerii au recunoscut și regretat fapta, dar în fața instanței, bărbatul de 24 de ani și-a nuanțat declarația, susținând că el a distrus doar un singur panou. Tânărul este recidivist și are un cazier bogat. Judecătoria Târgu-Jiu l-a condamnat la 6 luni de închisoare, pentru distrugere. În ultimii doi ani, bărbatul a suferit condamnări pentru tâlhărie calificată, conducere fără permis și lovire sau alte violențe.
Pedepsele au fost contopite, tânărul fiind condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare, în regim de detenție.
„În baza art. 38 rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod pen., va contopi pedeapsa de 6 luni din prezenta cauză (…), pedeapsa rezultantă fiind de 4 ani și 3 luni închisoare, în regim de detenție. În temeiul art. 72 Cod pen., va deduce perioada reținerii și arestului preventiv de la 22.07.2020 la 11.09.2020 (perioadă reținută în SP nr. 1721/2020), reținerea de 24h de la data de 7.11.2020, ora 9,30 până la data de 8.11.2020 ora 9,30 și perioada executată de la 22.11.2020 la zi și va menține starea de detenție”, potrivit Judecătoriei Târgu-Jiu.

Trimis la reeducare
Și tânărul de 17 ani se poate „lăuda” cu un cazier penal de invidiat. El se află deja în executarea măsurii educative a internării într-un centru educativ pe o durata de 2 ani, fiind condamnat anul trecut pentru furt calificat.
„Inculpatul a săvârșit o multitudine de infracțiuni, infracțiuni pentru care i s-au aplicat ori menținut măsuri educative privative de libertate. (…) Se va aplica inculpatului măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de 3 ani pentru întreaga pluralitate de infracțiuni”, a decis instanța.
Cei doi tineri vor trebui să achite daune materiale în sumă de 800 de lei.
Sentința pronunțată la începutul acestei luni poate fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here