Doi senatori și un deputat de Gorj fac scut în jurul Complexului Energetic Oltenia! Ministrul Energiei, tras de mânecă pentru declarațiile nefericite de joi

189

Senatorii Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, dar și deputatul Mihai Weber au sancționat public declarațiile de joi ale ministrului Energiei, Anton Anton, la ediția a patra a Energy Strategy Summit 2018, legate de sfârșitul energiei pe cărbune. În opinia celor trei parlamentari, vorbele ministrului nu ar face decât să provoace o stare de tensiune în toată Oltenia, în rândul salariaților din minerit și din energie, fiind afectată stabilitatea economică în special a complexului energetic din Gorj.

La întrunirea de joi, la care directorul CE Oltenia, Sorin Boza, nu a participat, fiind la Bruxelles, a fost Ovidiu Bălăcescu, ca membru al Directoratului, dar și Ionel Ilie, spun reprezentanți ai companiei din Gorj care nu neagă că din delegație ar fi făcut parte și lideri de sindicat. Din păcate, reprezentanții companiei de la Gorj nu au avut la acest eveniment niciun fel de reacție la vorbele ministrului Anton Anton, care a spus că până în 2040, viața centralelor pe cărbune se va sfârși. „Unul dintre elementele definitorii şi noi în noua strategie energetică este conversia tuturor centralelor într-un interval de timp lung, de la cărbune la gaz. Un alt element este biomasa. La noi în ţară, biomasa este foarte lăsată de-o parte”, a spus Anton Anton, joi la Sinaia. Întrebat de jurnalişti în cât timp se va realiza trecerea de pe cărbune către gaz natural, Anton a răspuns că acest lucru se va putea întâmpla în 2040, spune ecopolitic.ro. De altfel, acest site anunță și reacțiile celor trei parlamentari de Gorj, care mai că l-au tras de mânecă pe ministru vizavi de aceste declarații nefericite. Mai mult, cei trei parlamentari au spus că sunt de evitat pe viitor asemenea declarații care pot avea un impact socio-economic imediat-negativ și nu este constructiv ca o părere sau dorință să ți-o exprimi public înainte de a o discuta atât cu parlamentari, comisii parlamentare, cât și cu persoane, specialiști sau factori de decizie din zona care poate fi afectată de asemenea declarații.

Întrevedere cu ministrul
,,Grupul de parlamentari a mai anunțat că, în perioada imediat următoare, vor solicita atât o întrevedere cu ministrul Energiei, Anton Anton, pentru a li se explica dacă ministru-și susține declarațiile și ce are în vedere legat de această zonă de producerea energiei pe bază de cărbune, cât și o serie de întâlniri regionale atât cu sindicatele, conducerea companiilor din zona energetică, cât și cu populația care poate fi afectată de o asemenea decizie”, se arată pe ecopolitic.ro. Scarlat Iriza, parlamentar ALDE, este unul dintre cei care cred că ministrul Energiei nu trebuia să facă astfel de declarații, fără o consultare prealabilă, vorbele lui Anton Anton afectând CEO, compania cu numărul unu a județului Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here