Doi profesori de 10 la Definitivat

2973

Peste 80% dintre profesorii debutanți din Gorj au obţinut note peste 8 la proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar. Doi dintre dascăli au luat nota maximă 10. Este vorba de profesorul de educație fizică și sport Bogdan Nicolae Dănăricu (Colegiul Național „Virgil Madgearu” Târgu Jiu) și profesoara de limba franceză Maria-Andreea Năgară (Școala Gimnazială nr. 3 Rovinari).
Doisprezece candidați au luat note mai mici de 8 la proba scrisă, însă unii dintre ei au fost salvați de notele mari primite la inspecțiile la clasă. Pe lângă nota la proba scrisă, care are o pondere de 70% din media finală, media ia în calcul şi notele obţinute în urma a două inspecţii şi pe cea pentru portofoliu.
În ceea ce privește procentele de promovare, județele cu cele mai mari procente de promovare sunt Gorj – 83,3%, Maramureș – 82,4% și Cluj – 82,6%. Doar alte patru județe au obținut rate de promovare peste 80%: Neamț – 81,7%, Dâmbovița – 81,1%, Vâlcea – 80,9% și Alba 80,3%. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ. Prin definitivare, profesorul depășește stadiul de debutant și poate începe susținerea gradelor didactice.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here