Doi mijlocași, aproape de Craiova

15382

Este vara schimbărilor la Universitatea Craiova. După ce antrenorul Laurențiu Reghecampf a părăsit formația la finalul sezonului trecut, oltenii sunt pe cale să se despartă și de un om reprezentativ din ultimii ani, Dan Nistor. Mijlocașul, trecut și pe la Pandurii sau Dinamo, a intrat în dizgrația conducerii după meciul cu Universitatea Cluj. Nistor nu a fost singurul vizat de Laszlo Balint, Ionuț Vînă fiind și el scos din lot după prestația de la Mediaș. Mirko Pigliacelli s-a transferat la Palermo, iar Gustavo este ca și plecat după returul cu Vllaznia. Universitatea Craiova îl va lăsa pe brazilian să meargă în Iran, la Tractor FC, în schimbul sumei de 200 de mii de euro. Sergiu Hanca și Rivaldinho au fost anunțați de patronul Mihai Rotaru ca noii jucători ai Universității. În funcție și de celelalte plecări, în Bănie ar mai putea ajunge jucători.

Nistor, dat la FCSB
Nistor este dorit insistent de CS Mioveni, dar aducerea lui Rivaldinho pare că a blocat un schimb cu Bogdan Rusu, despre care craiovenii s-au interesat înainte de startul sezonului. ,,Conducerea consideră că e cel mai bun mijlocaş central din România. Nu ne interesează în momentul de faţă statutul lui, noi îl vrem, dar nu îl putem aduce la salariul pe care îl are la Craiova (14.000 de euro – n.r.). Suntem o echipă micuţă, dar vom creşte. E un jucător născut în Rucăr, a fost la Internaţional Piteşti, apoi la noi. Practic s-ar întoarce acasă”, a declarat primarul Mioveniului, Ion Georgescu. Pe fir a intrat și FCSB, o destinație care pare mai apropiată de cota de piață a lui Nistor. Bucureștenii l-ar fi propus ca monedă de
schimb pe Răzvan Oaidă, mijlocaș care ar fi agreat de patronul Mihai Rotaru.

Alexandru Ișfan, principala țintă
Alexandru Ișfan rămâne o prioritate pentru conducerea clubului din Bănie. La 22 de ani, Ișfan este cotat la 700 de mii de euro, exact suma pe care vor să o ofere oltenii echipei din Trivale. Doljenii ar plusa și cu împrumutul lui Alexandru Cîmpanu, dar le-ar permite ,,vulturilor” să păstreze și 15% din drepturile federative ale mijlocașului ofensiv.
„Este normal să-mi doresc să fac un pas în carieră, dar în acest moment sunt la FC Argeș. Sunt concentrat pe ceea ce am de făcut aici și muncesc în continuare, fiindcă doar așa pot atrage priviri asupra mea. Deocamdată mă pregătesc, iar dacă va veni momentul oportun, vom vedea atunci”, a declarat Ișfan la finalul partidei cu UTA Arad.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here