Doi gorjeni au încercat să-şi ia viaţa de Crăciun

232

Perioada sărbătorilor de iarnă poate fi destul de stresantă pentru unii oameni. Tocmai de aceea, tentativele de suicid sunt mai frecvente în preajma sărbătorilor. La Gorj, echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate la două astfel de cazuri. Din fericire, ambele persoane au scăpat cu viaţă.

Spre surprinderea conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, anul acesta s-au înregistrat mai puţine solicitări în perioada Crăciunului decât în restul anului. „Au fost cu 30% mai puţine solicitări. Dacă într-o perioadă obişnuită avem cam 100 de solicitări în 24 de ore, acum au fost vreo 70”, a explicat Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

Două tentative de suicid
Reprezentanţii SJA Gorj au intervenit şi la două tentative de suicid. Este vorba despre o femeie şi un bărbat. „Au fost două tentative de suicid: o femeie de 47 de ani, intoxicaţie cu clor şi un bărbat de 58 de ani din Ţicleni, care, pe fondul unor probleme psihice şi a unor certuri familiale, s-a autoincendiat; a fost dus la Spitalul Târgu-Cărbuneşti”, a menţionat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Cazuri specifice sezonului au fost destul de puţine, doar cinci-şase gorjeni au întrecut măsura în privinţa consumului de alcool, solicitând ajutorul echipajelor de la Ambulanţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here