Doi foști polițiști condamnați pentru omor au cerut eliberarea: Decizia judecătorilor

348

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins prima solicitare în dosarul care vizează recursul în casație, formulat de Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru, cei doi foști polițiști condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru omor. Aflați în penitenciar, cei doi au atacat decizia Curții de Apel Timișoara, apelând la o cale extraordinară de atac. Instanța supremă a stabilit un nou termen pe 22 iunie, pentru a stabili dacă se impune rejudecarea sau menținerea hotărârii atacate. ”Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor prevăzute de articolul 438 alin. 1 pct. 7 Cod procedură penală formulată de recurenţii inculpaţi Papuzu Bogdan Eugen şi Militaru Constantin Cosmin. Cu drept de apel în 48 ore de la pronunţare”, au decis, aseară, judecătorii. Cei doi inculpați se află după gratii din luna noiembrie a anului trecut, când Bogdan Papuzu a primit 13 ani de închisoare cu executare, iar colegul său de dosar, Cosmin Militaru, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Aceștia au fost trimişi în judecată în 2012, după ce procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit că, în anul 2008, agenții l-au agresat pe localnicul Nicolae Druţu, suspectat de comiterea unui furt, chiar în sediul Postului de Poliţie din Stoina.

„În noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D. N., aflată în imposibilitate de a se apăra, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Inculpaţii au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori, urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia, context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt. Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur“, se precizează în rechizitoriu.

1 COMENTARIU

  1. pacat de cei doi ….. erau politisti foarte buni…… de ce nu au fost cercetati si cei ce au dat dispozitie sa-l duca la post ?…… politistii din gorj pot raspunde la urmatoarea intrebare……… cine dadea dispozitie sa fie scoase cit mai multe dosare cu AN ?….. DATORITA TERORII DIN POLITIA GORjANA , NU A EXISTAT POLITISTUL GODINA DE GORJ SAU BERBECEANU…… si in prezent Caragea si ai lui sunt protejati… ministerul si I.G.P. nu cerceteaza cele aproape 800 cercetari dispuse de caragea si ce solutii sau dat… unele de a proteja apropiatii si altele de a reduce la tacere politistii incomozi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here