Doi elevi din Gorj susțin sesiunea specială a Bacalaureatului

2089

Un sportiv de performanță de la LPS Târgu Jiu și un elev olimpic de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” susțin în această perioadă sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, înaintea colegilor de clasa a XII-a.
Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat.
„Tăerel Radu Nicolae (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu) și Știrbu Călin Teodor (Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu) sunt cei doi elevi gorjeni care participă la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, dedicată elevilor de clasa a XII-a cu rezultate deosebite la fazele naționale ale olimpiadelor școlare și concursurilor sportive”, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Elev de excepție al CNTV, Radu Tăerel s-a calificat în acest an la trei etape naționale ale olimpiadelor școlare: Matematică, Informatică și Chimie. A obținut medalia de bronz la Matematică, premiul III și calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Chimie.
Călin Teodor Ştirbu este component al lotului național al Federației Române de Tenis, iar de trei ani evoluează în circuitul ITF Junior, având în palmares mai multe titluri și turnee câștigate.
Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024 a început marți cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Proba obligatorie profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura astăzi, iar joi are loc proba la alegerea profilului și specializării.
Rezultatele inițiale se vor afișa pe 31 mai, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea depuse în aceeași zi, până la ora 14:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iunie.
Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat se desfășoară în județul Prahova, fiind înscriși 185 de candidați.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here