Doi dintr-o lovitură! Nepotul și cumnatul viceprimarului PNL, angajați toți odată la firma Consiliului Local Fărcășești

383

SC Gospolocafar SRL, aparținând Consiliului Local Fărcășești, are, începând din 1 august 2016, doi noi salariați. Este vorba de un șofer și de un electrician care însă, coincidență, sunt toți rude cu viceprimarul localității, Mihai Vasile, trecut, odată cu mandatul de ales, în rândurile PNL. Reprezentanții PSD Fărcășești amenință că vor sesiza ITM-ul și organele de anchetă pentru aceste angajări pe care le consideră ilegale, în timp ce reprezentanții primăriei susțin că dimpotrivă, posturile s-au ocupat legal și în funcție de necesități.

Prima zi din luna august i-a găsit pe Grigore Dorobanțu, cumnatul viceprimarului de Fărcășești, și pe Robert Mihai zis Bobi, salariați cu acte în regulă ai SC Gospolocafar SRL, firma Consiliului Local. Vestea au aflat-o social-democrații, vineri, după ședința de Consiliu Local, ca luni să îi și vadă pe ambii la treabă.
Cumnatul viceprimarului liberal prestează de altfel ca și electrician, el mai fiind angajat al societății și în 2011, timp de un an de zile, în timp ce nepotul Bobi a devenit șoferul primarului în exercițiu din luna în curs.
Tânărul social-democrat Adrian Marius Bălu a criticat, ieri, angajarea celor două rubedenii ale viceprimarului PNL, considerând că acestea ar fi stat la baza negocierii pentru majoritatea din CL. Acesta a considerat că dacă tot s-au făcut angajări, puteau deveni salariați ai societății mulți alți tineri din comună care, în prezent, nu au locuri de muncă. Asta dacă procedura se făcea transparent.
“Viceprimarul independent, trecut la PNL când i s-a asigurat postul de conducere din primărie, a solicitat și acum să-i fie angajate rudele la firma CL. Cererea sa se vede că s-a pus în practică, Gospolocafar reangajându-l pe cumnatul vicelui, și transformându-l în salariat și pe nepotul acestuia. Mai urmează să revină în firmă și fratele primarului, Mihai Tiberiu, și el fost salariat al societății, demisionat de la Minprest din data de 20 iunie. Oricum s-a auzit că acesta a și fost reangajat la firma CL”, a declarat Bălu, anunțând totodată că social-democrații vor reclama felul în care s-au ocupat posturile în cauză.

viceprimar-farcasestiLegal și fără concurs!
Reprezentanții Primăriei Fărcășești confirmă angajările, deși directorul SC Gospolocafar SRL, Alin Simion, s-a ferit, ieri, să dea vreo declarație pe acest subiect. Cei de la Primăria Fărcășești susțin că angajările contestate acum de aleșii PSD sunt legale, societatea în cauză având nevoie de un șofer și de un electrician autorizat, cu atât mai mult cu cât, este știut ce s-a întâmplat recent la Jupânești când un bărbat s-a urcat pe un stâlp și s-a electrocutat, el îndeplinind un ordin ilegal de serviciu.
De asemenea, reprezentanții primăriei dau asigurări că firma CL nu ar mai avea probleme financiare, recent achitându-se dările la stat ale societății. Firma fără probleme financiare poate face astfel angajări, mai susțin salariații primăriei, subliniind că unul dintre muncitorii respectivi a revenit, de altfel, în societate fiind vorba de cumnatul vicelui.
În incinta Primăriei Fărcășești se desfășoară, în prezent, controlul anual al Curții de Conturi, cel puțin până pe data de 10 august. Primarul Drăgoescu a anunțat însă, săptămâna trecută, la radio, că firma CL este pe pierderi, știut fiind că în 2015, fostul administrator Georgică Trantie ar fi părăsit postul sustrăgând din contabilitate 20.000 de lei. Dosarul se află încă în anchetă, firma CL fiind prejudiciată din start cu acești bani.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here