Doi candidaţi şi jumătate pentru funcţia de rector al UCB

154

UCBÎnscrierile pentru scrutinul din data de 19 martie pentru alegerea rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi”(UCB) din Târgu-Jiu s-au încheiat luni, la ora 16:00. Au fost depuse două candidaturi, a decanului Moise Bojincă şi a directorului de Şcoală Doctorală Constantin Căruntu, dar şi o cerere din partea profesorului Dorel Chiriţescu.

Potrivit reprezentanţilor UCB, vineri, la ora 14:00, Dorel Chiriţescu şi-a depus o cerere prin care anunţa că doreşte să candideze din nou şi că vrea ca dosarul său de la alegerile din 13 februarie să-i rămână valabil. În cursul zilei de luni, 5 martie, alţi doi profesori ai UCB şi-au depus candidaturile. „Dorel Chiriţescu a depus doar o cerere prin care solicită să-i fie luat în considerare dosarul de la alegerile din luna februarie, iar Constantin Căruntu şi Moise Bojincă şi-au depus candidaturile cu toate actele necesare”, a precizat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

BojincaCandidaturile se analizează astăzi

În cursul acestei zile se întruneşte comisia de organizare a alegerilor şi va analiza cererea lui Dorel Chiriţescu, dar şi cele nouă candidaturi, în vederea înaintării raportului de validare a Senatului caruntuUCB. „Marţi, 6 martie, comisia de organizare a alegerilor pentru funcţia de rector se întruneşte şi analizează atât cererea domnului Chiriţescu, cât şi cele două candidaturi depuse, urmând ca ulterior să propună Senatului validarea sau invalidarea acestora”, menţionează Mihai Cruceru, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Căruntu şi Bojincă, siguri pe şansele lor

Constantin Căruntu şi-a depus candidatura pentru funcţia de rector al UCB luni, în jurul orei 14:00. Acesta susţine că nu are emoţii, fiind încrezător în şansele lui. „Nu-mi fac probleme. Sunt încrezător în şansele mele”, a declarat Căruntu. Cu doar o jumătate de oră înainte de chiritescuînchiderea programului de înscrieri şi-a depus candidatura şi decanul Moise Bojincă. Şi el consideră că are şanse reale să câştige alegerile. „Mi-am depus candidatura la ora 15:30. În momentul în care am hotărât să candidez mi-am evaluat şansele şi eu cred că am şanse reale să câştig alegerile. Oferta mea managerială este realistă şi se poate pune în practică”, a mărturisit Bojincă. În ceea ce priveşte propunerile sale pentru viitoarea echipă managerială a UCB, Moise Bojincă precizează că „în mare, sunt cam aceleaşi persoane care se regăseau în lista propusă de Adrian Gorun”. Vineri, 9 martie 2012, are loc validarea candidaturilor în Senatul Universităţii. În perioada 10-17 martie se desfăşoară campania electorală, iar pe 19 martie are loc votul propriu-zis.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here