Doi artişti participanţi înscrişi la Salonul de Pictură „Arte Mici”

326

alexivancea2aPrimii artişti participanţi la ediţia cu numărul trei a Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici” şi-au trimis lucrările la organizatorii evenimentului. Ambii concurenţi sunt din categoria de vârstă 3-6 ani. Primul este din Milano – Italia, cel de-a doilea este din municipiul Motru. În continuare micii artişti sunt aşteptaţi să se înscrie în concurs.

Alexandru Ivancea din Milano-Italia şi Eduard Andrei Chiţulescu din Motru – Gorj sunt primii doi participanţi înscrisi la Salonul Naţional de Pictură „Arte Mici” 2012. Ambii sunt în categoria de vârstă 3-6 ani. Primul a trimis lucrări realizate cu tempera pe hârtie, dar şi tehnică mixtă pe hârtie colorată, iar cel de-al doilea acrilic pe hârtie. Lucrările concurenţilor pot fi admirate şi comentate – de ce nu! – pe pagina de facebook a evenimentului, dar şi pe blocul „Arte Mici”, la adresa: http://artemici.wordpress.com/2012/02/04/artisti-participanti-la-salonul-de-pictura-arte-mici-2012/. Salonul Naţional de Pictură „Arte Mici” urmăreşte promovarea şi susţinerea artiştilor cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, fiind organizat pe trei grupe de vârste: 3-6 ani, 7-10 ani şi 11-15 ani, numai pentru secţiunea PICTURĂ – acuarelă, tempera, guaşe, acrylic, ulei şi tehnică mixtă. Pentru ediţia a III-a a Salonului andrei chitulescuNaţional de Pictură “Arte Mici”, orice temă şi tehnică este admisă, pentru a putea permite artiştilor să aleagă acel sector al creaţiei care îi reprezintă cel mai bine. Ceremonia de premiere va fi pe 25 martie 2012. Astfel, toţi cei care doresc să se înscrie în concurs au suficient timp la dispoziţie pentru a o face, data limită fiind 11 martie.

Recomandări pentru participanţi

Organizatorii ediţiei din acest an a Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici” recomandă ca fiecare artist să prezinte câte trei lucrări, dimensiune minimă A4, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Pe spatele lucrării trebuie să fie menţionate următoarele date: numele artistului; numărul de telefon şi unitatea de învăţământ; vârsta sau data naşterii; adresa; titlul lucrării; tehnica; dimensiunile şi anul de realizare. Lucrările vor fi expediate direct sau prin poştă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 11 martie 2012 (data poştei) pe următoarea adresă: POLIŢIA MUNICIPIULUI MOTRU, strada Tineretului, nr.2, municipiul Motru, judeţul Gorj, cu menţiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”. De asemenea, trebuie precizat că ediţia din acest an este deschisă artiştilor români din România, diaspora şi Republica Moldova. Pentru artiştii din diaspora şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului de trimitere al lucrărilor, acestea pot fi postate pe pagina de Facebook Arte Mici, iar în cazuri deosebite pot fi trimise pe email: artemici@yahoo.com. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeaşi adresă. Membri juriului vor examina, online, lucrările participanţilor şi vor desemna câştigătorii, după ce lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina de Facebook Arte Mici sau pe blogul http://artemici.wordpress.com.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here