Dodo Lătăreţu, director peste un cămin cultural în paragină

161

camin cultural pestisaniLăutarul Constantin Dodo Lătăreţu, cunoscutul cântăreţ de muzică populară, se descurcă de nota zece când e vorba de arta care i-a lăsat-o moştenire Maria Lătăreţu, şi mai puţin când vine vorba de activităţile administrative cu care a fost însărcinat de Primăria Peştişani.

Directorul Căminului Cultural din Brădiceni şi viitor director peste un cămin cultural ridicat la roşu, de ani de zile, în apropierea primăriei, Dodo Lătăreţu nu se laudă cu nicio realizare culturală în comună. Mai mult, se pare că Dodo Lătăreţu nici nu cheltuie banii pe care i-a primit de la bugetul local.

Artistul Dodo Lătăreţu încasează lunar salariul minim pe economie de la Primăria Peştişani, dar din păcate, aşa cum sunt banii aşa şi activitatea acestuia, adică puţină, ca să nu spunem inexistentă. De dodo lataretualtfel, Dodo Lătăreţu a fost pus director de cămin, peste clădirea dărăpănată din Brădiceni, asta până când căminul cultural din Peştişani ar fi urmat să se realizeze. Autorităţile nu au reuşit să finalizeze însă căminul, lăsat şi acum la roşu, iar Lătăreţu a rămas cu acea clădire dărăpănată. Anul trecut a avut prevăzuţi de la bugetul local vreo 30.000 de lie pentru investiţii. Dodo nu a cheltuit un sfanţ, iar banii au rămas la buget. Nu a cumpărat nici costumele populare pe care le dorea, nici aparatura, nici că ar fi reparat clădirea. A avut grijă însă abia anul acesta să pună căminului din Brădiceni nişte termopane. Localnicii speră însă că anul viitor Dodo Lătăreţu să se implice mai mult în activitatea sa de manager de cămin cultural şi poate să facă demersuri pentru finalizarea căminului din care sunt acum doar zidurile şi acoperişul.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here