Documentarul “Guvernul Copiilor 3D”, în regia Ioanei Mischie, vine la Târgu Jiu!

428

Duminică, 2 iunie, de la ora 17:00, Cinema “Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu găzduiește una dintre proiecțiile-eveniment ale proiectului inedit “Government of Children 3D”. Proiecția va fi urmată de un Q&A cu echipa filmului. Documentarul este regizat de gorjeanca Ioana Mischie, o profesionistă desăvârșită.

“Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta țara noastră dacă ar fi condusă de copii? Ce măsuri ar lua ei pentru a face oamenii mai fericiți? Cum ar încerca să combată poluarea, conflictele sau inegalitatea socială? Ei, bine, avem sute de idei pentru un viitor mai bun! Filmul Guvernul Copiilor este primul documentar 3D realizat în România care aduce împreună 100 de copii vizionari pentru a-și imagina cum ar evolua societatea în următorii 100 de ani. Începând cu 1 iunie, vino să descoperi în cinematografe lumea în care și-ar dori copiii să trăiască!”, se arată în descrierea peliculei “Guvernul Copiilor 3D”.

De Ziua Internaţională a Copilului, „Guvernul Copiilor 3D” va fi lansat în premieră naţională. Proiectul reuneşte 100 de copii români care au fost invitaţi să îşi imagineze cum ar arăta ţara noastră în următorii 100 de ani, dacă ar fi chiar ei parte dintr-un Guvern al viitorului. Filmul va putea fi urmărit în cinematografele 3D şi 2D din întreaga ţară.

“Am folosit tehnica de filmare 3D în premieră în ţara noastră pentru a surprinde portretul fiecărui copil cât mai expresiv cu putinţă. Primul moment care ne-a inspirat să gândim filmul 3D a fost o vizită la un muzeu din Washington DC, în care majoritatea statuilor expuse portretizau adulţii vizionari din istoria umanităţii. Atunci ne-am întrebat – de ce nu am recunoaşte, oare, şi meritul unui copil vizionar? Tehnologia 3D se foloseşte, de cele mai multe ori, în filme de acţiune, însă provocarea pentru noi a fost să o folosim în aşa fel încât să redea umanul, cât mai autentic”, a declarat regizoarea Ioana Mischie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here