Document: Dosarul Ydail, clasat de procurorii PT Gorj!

6294

Pe data de 19 iunie, procurorul Lavinia Ilie de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a decis clasarea dosarului penal din așa zisul,, Lot Ydail” pentru toți cei opt inculpați, o mare parte primari ai județului nostru. În vara anului 2018 dosarul a ajuns la instanță și asta după trei ani de cercetări.

Dosarul a fost închis la mai bine de patru ani și jumătate după ce mai multe persoane cu notorietate publică au fost aduse la audieri cu cătușele.

Mai precis, în acest dosar au fost anchetaţi pentru fapte de corupţie primarul Mihai Calotă din Urdari, Adrian Mangu, edilul comunei Bărbătești, Ilie Petroi, primarul din Aninoasa, dar și Sorin Bucurescu, edilul comunei Slivilești, precum și primarii Petre Grigorie de la Plopșoru, Florinel Țuilă din Cătunele, Ion Gruescu de la Negomir și Ana Ceană, primarul comunei doljene Melinești.
Acuzaţiile care le-au fost aduse inculpaţilor sunt de luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorii au susținut că cei opt ar fi primit şpagă pentru a atribui lucrări firmei Ydail, condusă de administratorul Doru Şandru și controlată de Ion Iordache, aflat acum în PSD.

Primarul de Cătunele, Florinel Țuilă, spune acum, la cinci ani de la începerea cercetărilor, că nu are resentimente dar este bucuros că i s-a făcut dreptate, lui și colegilor săi, tracasați prin instanțele de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here