Doctorul Moisescu, nemulţumit de controlul efectuat de “commando-ul” DSP Gorj

234

mihai moisescu facuta de mineScandalul izbucnit săptămâna trecută între conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi preşedintele Asociaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, Mihai Moisescu, pare a nu mai avea sfârşit.

Dacă cei de la DSP au verificat registrele din cabinetul acestuia din urmă de la Motru, Moisescu este nemulţumit de modul cum controlul a fost efectuat.

Conducerea DSP Gorj apreciază faptul că prin fapta preşedintelui APMF Gorj de a declara că în Gorj a existat gripă porcină la mai mulţi elevi pe care el i-a consultat, “a adus grave prejudicii prestigiului, nu numai instituţiei noastre, ci chiar a celorlalţi medici angrenaţi în campania desfăşurată la nivelul judeţului pentru prevenirea şi limitarea apariţiei focarelor de gripă nouă, drept pentru care ne rezervăm dreptul de a sesiza organele abilitate”. Astfel, în data de 15 ianuarie, DSP-ul a demarat un control la cabinetul din municipiul Motru al medicului de familie Mihail Moisescu. Concluzia a fost următoarea: “În registrele de consultaţii ale adulţilor şi copiilor nu exista înregistrat niciun pacient cu diagnosticul de suspiciune de gripă nouă”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
După cum declara Moisescu, suspiciunile pe care el le-a avut asupra celor 100 de elevi, s-au finalizat cu: “izolarea la domiciliu a celor suspectaţi şi urmărirea lor atentă, în vederea surprinderii unor modificări ce ar putea necesita internarea în Spitalul de Boli Infecţioase conform indicaţiilor telefonice primite de la Sanepid, atunci când am solicitat venirea în Motru şi recoltarea de secreţii naso-faringiene în vederea stabilirii etiologiei fenomenelor de tip respirator suspicionate ca posibilă gripă nouă. Cererea mea nu a fost luată în seamă, motivând lipsa epidemiologului şi probabil a unei viziuni raţionale despre sănătatea publică”.
“Commando”, în cabinetul lui Moisescu
Medicul Mihail Moisescu este de părere că cei care i-au făcut lui controlul pentru a depista dacă a înregistrat sau nu cazuri de gripă AH1N1, nu sunt specialişti, aşa cum se pretind. Şapte persoane, care reprezentau un “commando”, au venit pe capul medicului Moisescu pentru a-i verifica nişte simple registre şi a arunca un ochi în cabinetul acestuia. “Boeriu- medic de familie, Manciu – nicio specialitate, Sfârlează –igiena alimentară, Dineaţă –igiena mediului presupun (a fost interesat de grupul sanitar de la cabinet), Lixandru şi Dragomireanu asistente, şi o doamnă economist de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Toţi aceştia trebuiau să constate dacă prin CMI al doctorului Moisescu a trecut şi gripa porcină”.
Preşedintele APMF Gorj crede “că şi cabinetul său trebuia să fie supus controlului asemeni celorlalte cabinete ale medicilor de familie din judeţ, privind efectuarea vaccinărilor din Programul Naţional de Imunizări şi controlul efectuării vaccinărilor împotriva gripei sezoniere şi a celei pandemice”.
El îi aseamănă pe inspectorii de la DSP, prin acţiunea iniţiată de aceştia, cu un “commando”. “Acest control s-a petrecut în Motru în 13.01.2010, la majoritatea cabinetelor de către asistenta Dragomireanu, singură. În cazul meu, a fost nevoie de şapte persoane pentru acelaşi lucru. Şi cum o singură hârtie nu poate convinge, iar doar şase cavaleri ai tristei figuri erau prea puţini, şeful DSP a hotărât să mai agaţe şi un reprezentant al CJAS pentru a fi mai vânjoşi”, ne-a declarat Mihail Moisescu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here