Doctorița moartă în Franța a fost înhumată la Scoarța

328

Câteva sute de persoane au condus-o sâmbătă pe ultimul drum pe medicul Simona Larisa Zăhan, cea care a decedat în Franța ca urmare a programului foarte încărcat de lucru pe care îl avea, ceremonia de înmormântare având loc la cimitirul din comuna Scoarța, localitatea natală a părinților acesteia. Trupul neînsuflețit al medicului a fost ridicat sâmbătă la prânz de la capela Cimitirului Municipal Târgu Jiu, unde a fost depus joi, după ce a fost adus din Franța, fiind transportat ulterior spre comuna Scoarța, localitate în care Simona Larisa Zăhan a copilărit.

Rude, prieteni și câteva sute de localnici care au aflat de decesul acesteia au participat la înmormântare, niciunul dintre ei nefiind de acord cu ipoteza unei sinucideri, vehiculată în Franța după ce Simona Larisa Zăhan a fost descoperită fără suflare în cabinetul său medical. Printre participanții la înmormântare a fost prezent și medicul Monica Dulămiță, care este medic de familie la Scoarța și care a declarat cu această ocazie că a lucrat în Franța un an de zile, după care a renunțat pentru tot restul vieții să mai facă gărzi în vreun spital.
Monica Dulămiță afirmă că a preferat să devină medic de familie într-o comună din România și să câștige mult mai puțini bani, decât să fie mai bine plătită, dar să aibă parte de un program „epuizant” de lucru, așa cum era în Franța. „Este greu, este foarte greu. Eu am lucrat acolo un an de zile și, după ce am văzut cât de epuizant este programul de lucru, am decis să nu mai fac niciodată gărzi, nici măcar în spitalele din România. Oricât de bine pregătit ai fi, ajungi la un surmenaj fizic din cauza nenumăratelor ore și zile în care trebuie să fii la program și să faci gărzile”, a declarat medicul Monica Dulămiță.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Valori de care aflăm atunci când nu mai sunt. E trist să ajungi pe meleaguri străine pentru a frânge visuri, iluzii, speranțe când România a scos totul la mezat. Deplângem moartea concitadinei noastre dar condamnăm politica nefastă promovată de guvernele și parlamentarii României care excelează în declarații aberante ignorând total interesul românilor și al României. În acest an avem două sesiuni de alegeri, cu ce minciuni vor mai venii la cumpărat de voturi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here