Doctorii de familie, fără cabinete dotate

434

cabinet_medical2Cabinetele medicale individuale din municipiul Târgu Jiu nu sunt conforme, o parte din ele având lipsă inclusiv trusa de prim ajutor. Totuşi, acestea se află mult deasupra celor din mediul rural, fiind net superioare în ceea ce priveşte…

dotările.Controalele pe care le-au realizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au scos la iveală condiţiile improprii în care îşi desfăşoară activitatea mulţi medici de familie din judeţ. Deşi sunt considerate mult mai dotate decât cele din mediul rural, inclusiv la cabinetele medicale individuale din municipiul Târgu Jiu au fost descoperite probleme grave, una dintre ele fiind lipsa trusei portabile de prim ajutor. Mădălin Ungureanu, consilier în cadrul DSP Gorj, consideră aceasta o carenţă şi o deficienţă „nepermisibilă”. „Această trusă nu trebuie să îi lipsească niciunui medic de familie, indiferent de situaţie”, a declarat Ungureanu.
Toalete insalubre
O toaletă insalubră într-un cabinet medical pare o glumă proastă şi totuşi se întâmplă şi în zilele noastre. Consilierul DSP a mai spus şi că o mare parte din grupurile sanitare sunt deteriorate şi lasă de dorit în ceea ce priveşte salubrizarea lor. Remedierea deficienţelor constatate se va realiza într-un anumit termen, stabilit de inspectorii DSP, în funcţie de caz. Dacă acestea nu vor fi respectate, cabinetele medicale riscă să rămână fără autorizaţia sanitară de funcţionare.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here