Dobrică(ALDE), numit director interimar al Direcției Publice Motru

452

Fostul viceprimar de Motru, Tudor Dobrică, lider al filialei locale a ALDE, este începând de astăzi director interimar al Direcției Publice din localitate. Dobrică a fost numit în funcție, ieri, în urma întrunirii Consiliului de Administrație al societății, postul devenind vacant după demisia lui Cosmin Morega, numit între timp viceprimar al municipiului. Dobrică va conduce instituția cel puțin patru luni de zile, abia apoi organizându-se un concurs pentru această funcție. Perioada de interimat a lui Dobrică se poate amâna însă chiar cu încă două luni, asta din motive obiective. Promovarea lui Dobrică nu a trecut prin Consiliul Local și nu a necesitat acordul primarului, ales pe 5 iunie.

ALDE continuă colaborarea fructuoasă cu PSD de la Motru, inițiată pentru majoritatea în Consiliul Local. O dovedește faptul că, liderul ALDE Motru, Tudor Dobrică, a fost promovat, ieri, de către Consiliul de Administrație al Direcției Publice, în funcția de director interimar al societății. Dobrică începe efectiv munca de astăzi, acesta având alături echipa formată de către fostul director Morega. Numirea lui Dobrică nu a avut niciun fel de refuz din partea membrilor CA, și nu s-a lovit nici de alte piedici, societatea nefiind subordonată primarului Gigel Jianu, ci Consiliului Local.
Edilul nu a fost chemat la ședința prin care a fost uns în funcție noul director al Direcției Publice pe care și el l-ar fi numit viceprimar dacă PNL ar fi reușit o majoritate confortabilă cu ALDE, asta deoarece procedura nu implică astfel de invitații. Primarul a fost doar informat de schimbarea produsă la societatea CL Motru, acesta replicând cu un control la stația de sortare a deșeurilor, aparținând Direcției Publice.

Ședință plus control
Edilul a cerut aici explicații angajaților, a verificat stocul de deșeuri și a fotografiat registrele unității, pentru o verificare ulterioară. Primarul s-a arătat astfel interesat dacă stația funcționează la parametrii, în timp ce angajații sunt îngrijorați dacă în prima jumătate a lunii viitoare își vor încasa sau nu salariile.
Chenzinele angajaților Primăriei Motru și cele ale Direcției Publice implică un efort bugetar deloc simplu pentru noua administrație publică municipală, asta mai ales că în visteria in stituției sunt cel mult 100.000 de lei.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here