Dobânzi mai mici pentru membrii CARP Târgu-Jiu

140

CASA AJUTOR PENSIONARIAnul 2012 vine cu veşti bune pentru membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Târgu-Jiu. Astfel, începând cu 1 ianuarie, va creşte valoarea împrumutului maxim acordat, în funcţie de fond. De asemenea, vârstnicii vor plăti dobânzi mai mici, lucru ce nu poate decât să-i bucure.

Vârstnicii care sunt membrii ai CARP Târgu-Jiu vor avea de plătit, începând de anul viitor, dobânzi mai mici la împrumuturile pe care le-au făcut. Astfel, dacă în anul 2011 acestea se încadrau între 4 şi 9 procente din valoarea sumei împrumutate, începând cu data de 1 ianuarie, dobânzile vor fi cuprinse între 3 şi 8% la sută. ”Avem o reducere de dobânzi cu 1 ianuarie, cu un punct la fiecare dintre cele 3 categorii. Deci în loc de 9% avem 8% la cei cu o treime fond, în loc de 7% la cei cu fondul la jumătate, avem 6% iar pentru cei care solicită împrumuturi în limita fondului a scăzut dobânda de la 4% la 3%”, a explicat Iulia Cioplea, contabil şef al CARP. Aceasta a adăugat că, tot începând cu 1 ianuarie, va creşte valoarea împrumuturilor acordate, dar şi cea a ajutoarelor acordate membrilor CARP: “Până la 1 ianuarie, valoarea împrumuturilor acordate este aceeaşi însă, începând cu 1 ianuarie, am stabilit deja să mai creştem împrumutul maxim de la 3.000 la 4.000, cu o treime fond, şi de la 6000 la 8000, cu jumătate fond. Deci cine are 4000 depuşi ca fond poate să ia 8000. Deşi nu am făcut un calcul să vedem ce ajutoare am acordat anul acesta, ca şi număr şi sumă, pot să vă spun că începând cu 1 ianuarie am făcut unele modificări, deci s-au mai mărit aceste ajutoare în aceste tranşe şi mărirea este substanţială, zic eu, în conjunctura actuală. Pentru fiecare pensionar, se acordă un ajutor de deces, în funcţie de vechime, iar tranşele de ajutoare pe vechime vor creşte începând cu 1 ianuarie.”

Peste 6.000 de împrumuturi în 2011

În cursul acestui an, peste 6000 de pensionari au solicitat sprijinul CARP, numărul acestora fiind mult mai mare decât cel înregistrat în 2010. Motivele pentru care se solicită împrumuturi sunt aceleaşi din totdeauna; pensionarii au nevoie de bani pentru a-şi plăti facturile, pentru medicamente sau pur şi simplu pentru a avea ce pune pe masă. De asemenea, de la începutul acestui an 1370 de persoane s-au înscris la CARP, numărul total al membrilor fiind de peste 15.000.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here