Doar victoria salvează

233

Energia joacă în această seară, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 18:00, un joc extrem de important, în compania celor de la HC Vaslui. Dacă moldovenii nu au niciun obiectiv, nicio presiune, deasupra capului echipei gorjene atârnă sabia retrogradării.
„Este ultimul meci pe teren propriu, ultimul meci care ne poate asigura rămânerea în Liga Naţională, deci o adevărată finală. Este un meci destul de greu, ţinând cont de evoluţiile noastre din ultimul timp şi de încărcătura din ultimele jocuri, e clar că nu am ştiut să gestionăm situaţia, probabil că dacă am fi câştigat meciul cu Suceava acum nu mai era nicio problemă, doar ne pregăteam de baraj, acum trăim în suspans până la ultimul minut şi cred că alte lucruri nu mai sunt de spus”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș despre partida care ar putea risipi emoțiile retrogradării directe. î
Tehnicianul târgujian spune că jucătorii săi trebuie să conștientizeze faptul că fără o victorie în acest meci, pericolul retrogradării crește foarte mult: „Dacă e să facem egal sau să pierdem, coroborat cu victoria Sucevei asupra Timişoarei, şansele noastre de a rămâne în Liga Naţionale scad, mai avem un ultim joc la Timişoara, dar nu trebuie să rămânem pe ultima sută de metri, trebuie să facem tot posibilul să câştigăm acest meci cu Vaslui de acasă”, a avertizat Andrieș. Chiar dacă nu știe unde va juca în sezonul viitor, Dorin Dragnea spune că Energia nu ar trebui să se afle în postura de a lupta pentru salvarea de la retrogradare: „E o tragedie ca această echipă să retrogradeze, pentru că am arătat în anii trecuţi că avem valoare şi ne putem bate în primele cinci locuri”, a declarat Dragnea, jucător care spune că a primit o propunere din partea clubului gorjean, însă discuțiile nu vor avea loc decât după acest meci. Andrei Enache, unul dintre jucătorii ce vor continua la Energia și din vară, speră ca echipa de handbal să preia modelul fotbaliștilor și să scape de emoții cu o etapă înainte de final: „Eu, ca şi altfel toţi de aici, avem un singur gând şi anume victoria în meciul de mâine, pentru că ne-ar asigura prezenţa la baraj, lucru care este cel mai important acum şi îmi doresc din suflet să facem exact cum au făcut cei de la Pandurii, care cu o etapă înainte de final şi-au asigurat liniştea pentru sezonul următor. La acest meci văd un singur rezultat, victoria, cu siguranţă va fi un meci foarte greu, Vaslui are o echipă cu jucători buni şi ei vor veni să joace fără nici un fel de presiune, atunci când joci fără presiune jocul îţi iese de la sine. Sunt convins că vom reuşi să câştigăm şi să abordăm barajul aşa cum trebuie”, a declarat jucătorul Energiei. La partida din această seară, Liviu Andrieș nu va putea miza pe mai vechii accidentați, Dinescu, Ilieș și Apolzan, dar nici pe frații Mănescu, unul cu probleme la un deget al mâinii de aruncare, celălalt fiind în perioada examenului de bacalaureat.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here