Doar victoria ne ajută cu Botoşani!

315

Pandurii Târgu-Jiu a rămas doar cu regretele după ultimele două meciuri, iar paşii greşiţi făcuţi de echipa lui Flavius Stoican ar putea să conteze decisiv la finalul campionatului. Pentru “a şterge” cele două eşecuri, gorjenii trebuie să găsească urgent drumul spre succes, iar în jocul cu FC Botoşani, de la Severin, încă un rezultat negativ ar putea să-i condamne pe alb-albaştrii. Confruntarea este programată în această seară, de la ora 20.30. “Ne aşteaptă o partidă dificilă, cum de altfel sunt toate în acest play-out. Vrem victoria, ne dorim lucrul acesta, ştim că putem. O să ne creăm şi situaţii de a marca, trebuie să fim lucizi în momentele în care avem aceste situaţii. Să nu facem greşeli copilăreşti şi putem să scoatem puncte. Orice succes te ridică, mai ales dacă reuşeşti să legi două victorii. Avem două meciuri pe teren propriu, merg pe varianta că putem câştiga 6 puncte. Botoşani este o echipă valoroasă, dar nici cei de la Iaşi şi Mediaş nu sunt de neglijat. Îi tratăm cu maximă seriozitate, suntem atenţi la calităţile lor şi o să fim responsabili. Lucrul cel mai important este să avem încredere”, a declarat antrenorul formaţiei noastre, Flavius Stoican. Tehnicianul gorjenilor este conştient că oaspeţii au fotbalişti care pot să facă diferenţa, dar spune că elevii săi trebuie să fie mai concentraţi la propriile evoluţii. “Roman şi Golofca sunt doi jucători importanţi, îl au şi pe Vaşvari, care execută bine loviturile libere. Kuku ne-a pus mari probleme în meciul pe care l-am disputat la Botoşani. Au o echipă valoroasă, cu jucători care pot să facă diferenţa. Şi noi trebuie să fim atenţi şi să nu facem erori pentru că echipele care ne-au bătut până acum, au făcut-o din cauza erorilor noastre grave”. Stoican nu-şi pune mari speranţe în aportul publicului nici la acest meci. Cu toate că precipitaţiile şi-au făcut simţită, din plin, prezenţa în această săptămână, la ora meciului nu se anunţă ploaie. În schimb, temperaturile vor fi destul de scăzute, maximele încadrându-se între 8-9 grade Celsius. “Mi-aş dori mai mulţi spectatori, dar este destul de dificil. Dacă nu au fost în zilele frumoase, mi-e greu să cred că vor fi. Important este să câştigăm cu sau fără spectatori”, a spus Stoican.

Grozavu e suspendat
Antrenorul formaţiei FC Botoşani, Leo Grozavu, nu va sta pe banca tehnică în meciul de la Severin. Tehnicianul a fost suspendat două etape şi a primit o amendă de 7.500 de lei, în urma incidentelor din meciul cu Astra Giurgiu, când l-a agresat pe atacantul Cătălin Golofca. În ciuda faptului că moldovenii nu se vor baza pe “principal”, Flavius Stoican nu consideră că echipa sa va beneficia foarte mult de pe urma acestei decizii. “Până la urmă tot ceea ce fac ei în săptămâna premergătoare meciului este important pentru echipă. Sigur, un antrenor te ajută în momentele dificile, atunci când eşti în timpul unui joc. Poate va fi un dezavantaj pentru ei, nu ştiu cât ne va ajuta pe noi pentru că oricum au traseele lor, au stilul lor de joc, sunt agresivi cu sau fără Leo Grozavu pe bancă”.

Daniel Popescu revine în poartă
Pandurii se va baza în această partidă, din nou, pe serviciile lui Daniel Popescu. Portarul gorjean a fost titularizat în premieră de Flavius Stoican tot într-un meci cu Botoşani, din sezonul regulat. Echipa noastră a fost învinsă atunci cu 3-1, iar goalkeeper-ul a avut o evoluţie ezitantă. Cu toate acestea, Stoican e optimist în ceea ce îl priveşte pe Popescu, şi spune că portarul i-a demonstrat că merită să fie în lot.
“Este un portar în care eu am încredere, de aceea a şi rămas lângă noi şi eu cred că poate să facă un meci mare. L-am văzut la antrenamente, l-am văzut în meciurile de pregătire, a jucat şi la Botoşani şi acum. Chiar dacă a luat un gol de la Eric, cu acea execuţie superbă, am încredere că poate să facă un joc bun. A venit rândul lui să apere”, a declarat Stoican.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here