Doar victoria contează!

237

Pandurii întâlnește Gaz Metan Mediaș în, probabil, cel mai dificil moment pe care Cristi Pustai îl petrece pe banca gorjenilor. Victoria i-ar da șanse să continue munca la Târgu Jiu, egalul n-ar mulțumi pe nimeni, în vreme ce o înfrângere ar putea conduce la schimbarea antrenorului.

După ce a pierdut la Târgu Jiu primul meci în care a fost adversar pentru fosta sa echipă, astăzi Cristi Pustai va fi adversar pe stadionul pe care a petrecut foarte mulți ani ca antrenor al echipei gazdă. “Pentru mine e o premieră pentru că e pentru prima dată când joc la Mediaş contra echipei Gaz Metan”, a declarat Cristi Pustai, care însă a adăugat că nu se așteaptă la un aflux mare de spectatori la această partidă: “Nu cred că o să fie foarte multă lume la stadion, nici acolo nu o să fie tribuna plină. După ce s-a construit acea tribună nouă, când e mai golaşă imaginea e destul de jalnică. Sperăm că o să vină lume la meci şi o să urmărească un spectacol agreabil. Cum vom fi primiţi, vedem, nici la Târgu-Jiu nu suntem primiţi prea bine”, s-a plâns tehnicianul Pandurilor.

Schimbă sistemul?
Într-un moment similar, când victoria era obligatorie, Pustai a schimbat sistemul și a jucat în 4-3-3, ceea ce s-ar putea întâmpla și la Mediaș. Tehnicianul va avea la dispoziție toți cei trei închizători, după ce Anton a revenit după o accidentare ce l-a ținut departe de gazon trei etape: “Anton vine dintr-o poziţie de titular, dar a lipsit un pic mai mult. S-ar putea să apară toţi trei în teren, Elton, Breeveld şi Anton. Este foarte important să câştigăm bătălia la mijlocul terenului. De Elton am avea nevoie la faze fixe, echipa din Mediaş este o echipă periculoasă la faze fixe, ambii fundaşii lor centrali au joc aerian foarte bun. Avem nevoie de un închizător cu talie pentru că suferim la acest capitol”, a declarat Cristi Pustai. În atac, tehnicianul Pandurilor va miza tot pe Giusti ca vârf, însă în partida cu Gaz Metan ar putea să joace din nou după o pauză foarte lungă și Matulevicius: “Mai are un kg în plus, dar e o dorinţă mare din partea lui şi a noastră. El încă nu e 100%, dar pentru dorinţa lui de a reveni va fi convocat în lot şi, dacă se poate, va juca şi 10 minute. Avem nevoie de el”, a mai spus Pustai. Dacă antrenorul gorjenilor va alege să joace cu trei mijlocași la acoperire, este foarte posibil ca din schemă să dispară Distefano, jucător care l-a mulțumit mai mult pe Pustai decât Nistor, însă doar când a jucat în spatele vârfului, iar acum ar avea la dispoziție doar un loc în bandă. Cei doi, Distefano și Nistor, ar avea de luptat pentru un loc în prima garnitură cu Buleică și Nicoară, cei din urmă părând a avea un ușor avantaj în lupta pentru titularizare.

Doi absenți de marcă la medieșeni
Cristi Pustai a scăpat de două griji, doi dintre jucătorii de atac ai Gazului nu vor putea evolua în meciul cu Pandurii, ambii fiind suspendați: “La Gaz Metan Mediaş lipsesc cei doi atacanţi pe care îi au la dispoziţie, probabil va juca Mărkuş. Bawab şi Robertson sunt suspendaţi”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Robertson a fost eliminat în ultimul meci al medieșenilor, în vreme ce Bawab a încasat al patrulea cartonaș galben stagional. Chiar și fără cei doi jucători, Pustai se teme de fosta sa echipă, una pe care o cunoaște foarte bine, aceasta având foarte puțini jucători față de perioada când el antrena la Mediaș: “Întâlnim o echipă care pe teren propriu e redutabilă, a obţinut 23 din 33 de puncte acasă. O echipă formată în timp, omogenă, şi care în afară de Robertson sunt jucători care joacă acolo de ani buni. Şi noi am dovedit că jucăm bine în deplasare”.

Gaz Metan Mediaș – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Gaz Metan”, Mediaș, astăzi, ora 18:30
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
Gaz Metan: Pleșca – Zaharia, Frăsinescu, Muth, Buzean – Tahar, Todea – C. Petre, Fl. Dan, Munteanu – Mărkuș. Antrenor: Cristi Dulca.
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Christou, Erico, Momcilovic – Breeveld, Anton, Elton – Buleică, Giusti, Nicoară. Antrenor: Cristi Pustai.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here