Doar trei supraveghetori, din cei șase ai CEO, declară cât câștigă de la compania statului. Vezi sumele!

1655

* Primarul Craiovei, cu tunurile pe un membru al CS

Din cei șase supraveghetori ai CE Oltenia, doar trei au declarat cât au câștigat, anul trecut, de la compania de stat. Din declarațiile lor de interese și avere, aflăm că Petre Mădălin Georgescu a câștigat, în 2020, 99.500 de lei, Vlad Constantin, care are această calitate de mai puțin timp, doar 3.400 de lei, iar Mădălin Eftenoiu, 100.275 de lei. Asta pentru una sau două ședințe de CS pe lună!

Președintele CS, Alexandru Marcoci, care este și vicepreședinte PNL Mehedinți și vicepreședinte al TNL la nivel național, Vladimir Tanasiev și Vasile Marian – care este lider al organizației locale a PNL Craiova (funcție neretribuită, după cum arată în declarațiile sale) nu și-au publicat veniturile de la CEO, fapt încă neobservat de Agenția Națională de Integritate.

„Specialistul din CEO”
Despre cât câștigă politicianul doljean Vasile Marian, membru al CS din CE Oltenia, vorbește chiar primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, în presa centrală de ieri.
Astfel, Vasile Marian ia 10.000 lunar de la CEO, venituri inexistente în declarațiile lui de avere și interese.
Olguța Vasilescu a pus tunurile pe Vasile Marian, făcând o serie de acuzații:
„Marian Vasile, consilier local PNL și președinte PNL Craiova, a fost numit, de Guvernul Cîțu, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, de unde încasează, lunar, suma de 10.000 lei. Omul nu e preocupat de creșterea nesimțită a prețului la energie pe care craiovenii trebuie să o suporte sau de garanția pe care CEO o cere de la Primăria Craiova, în valoare de 3 milioane de euro, deși firma Termo Urban, care distribuie agentul termic craiovenilor, nu are nicio datorie la CEO. Ca supraveghetor al CEO și cetățean implicat în problemele urbei, cum se pretinde, nu îi trece prin cap să întrebe CEO de ce niciodată până acum nu s-a solicitat vreo garanție atât de mare Craiovei, nici măcar când orașul avea datorii? Ca și consilier nu e interesat de faptul că la toți banii prognozați pentru investițiile de final de an va trebui să renunțe municipalitatea pentru a bloca o sumă gigantică într-un cont de garanție de care nu se va folosi nici CEO, nici Termo Urban, nefiind nevoie de ea”.

,,CEO își majorează prețurile, în mod nejustificat, în dauna doljenilor”
Olguța Vasilescu consideră că societatea de stat din Gorj majorează prețurile la căldură în mod nejustificat Asta se întâmplă, mai spune primarul, de când PNL a ajuns la putere.
,,Ca și politician local PNL, nu își pune întrebarea de ce, tocmai de când a ajuns PNL la guvernare și au intrat „specialiști” ca el în conducerea CEO, această companie de stat majorează atât de mult prețurile și amenință cu stoparea căldurii într-un oraș care nu are nicio datorie către CEO sau de ce guvernul nu își onorează datoriile LEGALE pe care le are pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, pentru transportul școlar etc. Se mulțumește cu cei 10000 pe care îi bagă în buzunar, doar pentru că participă la o ședință pe lună. Și apoi cere soluții de la primar. Și „speranță”…”, mai spune Olguța Vasilescu.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here