Doar punctul mulțumește

330

Fără a impresiona, Pandurii continuă să adune puncte. Cu un joc modest în prima repriză și ceva mai consistent în cea secundă, trupa lui Edi Iordănescu a luat cel de-al optulea punct în acest debut de sezon, însă antrenorul gorjenilor este extrem de nemulțumit.

Pandurii a început slab meciul de pe “Ilie Oană”, iar gazdele nu s-au lăsat prea mult timp invitate să atace poarta gorjenilor. Moussa l-a pus la grea încercare pe Mingote chiar în minutul 3, dar portughezul a respins eficient un șut bun al nouarului gazdelor după o acțiune frumoasă a acestuia, Anton și Șandru fiind simpli spectatori la această fază. Varga și Farina au combinat nestingheriți în minutul 19, dar șutul ultimului a trecut milimetric pe lângă poarta Pandurilor, iar elevii lui Edi Iordănescu continuau să facă doar act de prezență în acest meci. Abia în minutul 25 Pandurii a fost în poziție bună de a marca, dar Nistor a căzut mult prea ușor pentru a obține un penalty. Nervii au răbufnit, iar Anton și Varga au oferit cea mai încinsă fază a primei reprize în care au fost implicați și gorjenii, însă nu era vorba de fotbal, așa că galbenele lui Radu Petrescu au mai calmat din spirite. În minutul 33, gazdele au ratat din nou deschiderea scorului după o centrare a lui Peteleu. Varga a întors pentru Marinescu, dar ploieșteanul a șutat mult peste poartă de la 10 metri. Deschiderea scorului nu a mai așteptat prea mult, Moussa a beneficiat de o indecizie a lui Mingote, care nu a ieșit la o centrare plouată admirată și de Șandru, la un nou meci catastrofal, și a înscris cu capul din marginea careului mic. Era minutul 40 și ploieștenii stabiliseră scorul primei reprize.

Petrolul Ploiești – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-0)
Stadion „Ilie Oană”, Ploiești, suporteri: 5.000
Au marcat: Moussa (min. 40) / M. Roman (min. 60 – din penalty)
Petrolul: Pecanha – Peteleu (min. 72 Hassan), Tudose, Benga, Rippert – Marinescu, Bucşa – Farina (min. 62 Nepomuceno), Zoubir (min. 85 Rusu), Varga – Moussa. Antrenor: Tibor Selymes.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Vasco, Şandru, Momcilovici – Mrzljak, Anton (min. 75 Droppa) – Răduţ, Nistor (min. 57 Nicoară), Hora (min. 80 Ciucur) – M. Roman. Antrenor: Edward Iordănescu.
Arbitri: Radu Petrescu – Octavian Şovre, Ovidiu Artene.
Cartonaşe galbene: Varga (min. 27), Moussa (min. 40), Tudose (min. 53) / Anton (min. 27), Unguruşan (min. 61), Momcilovici (min. 85), Nicoară (min. 88).

Alt joc după pauză
Somnul elevilor săi din prima repriză, Pandurii netrimițând niciun șut spre poarta gazdelor în primele 45 de minute, a fost probabil taxat în vestiar de Iordănescu, tehnicianul gorjenilor răbufnind și la final, când a amenințat cu măsuri severe pe cei care fie joacă doar pentru ei, fie nu se ridică la nivelul pretențiilor. Pandurii a avut prima oportunitate a reprizei secunde, dar Nistor a săltat prea sus balonul la o lovitură liberă și scorul a rămas nemodificat. Apoi, Ripert a lovit bara cu o centrare la care însă Mingote era pregătit să intervină dacă ar fi fost pe poartă. Nicoară a fost mutarea cu care Edi Iordănescu s-a scos la acest meci. Acesta a luat locul lui Nistor și în doar câteva minute a reușit să obțină un penalty. Mihai Roman, după ce ratase contra Iașului în etapa trecută, a fost precis în fața lui Pecanha, l-a trimis în colțul opus pe brazilian și a adus egalarea la capătul unei ore de joc. Petrolul a căutat zadarnic primul succes stagional. Un alt nou introdus pe teren, Nepomuceno, a revigorat atacul gazdelor, dar Mingote a intervenit salvator. Chiar dacă Petrolul a dominat finalul, Pandurii putea da lovitura prin Roman, care a reluat spectaculos, dar ineficient o centrare ideală a lui Nicoară, vârful gorjenilor fiind într-o poziție excelentă, liber în centrul careului petrolist. Pe final, Marinescu și Nepomuceno au pus în pericol poarta lui Mingote, dar egalul înscris pe tabelă după penalty-ul transformat de Mihai Roman a rezistat și Pandurii continuă să fie neînvinsă în deplasare în acest sezon, după trei partide disputate în deplasare, runda a șasea aducând un nou joc pe teren străin, la Chiajna, contra Concordiei, la jumătatea acestei săptămâni.

edi“După prima repriză, Petrolul merita să câştige jocul. A doua a arătat altfel. Am întâlnit o echipă de calitate, cu jucători care pot face diferenţa. E o echipă care va mai urca în clasament. Am avut un joc de curtea şcolii, fără combativitate. Nu băgăm capul în pământ uneori şi să fim mai umili în anumite momente. Dacă nu facem asta, trebuie să ne mulţumim şi cu un punct. În a doua repriză am fost ceva mai agresivi, am jucat mai bine. Dacă am fi marcat la ocazia lui Roman, am fi câştigat nemeritat”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here