Doar pentru statistici și moral

283

Minerul Motru este pe o pantă ce duce spre liga a 3-a, asta chiar dacă a reușit să mai pună un punct în clasament din deplasarea de la Arad. Nici măcar un succes în partida de sâmbătă, cu FC Olt, nu ar mai ajuta-o prea mult pe echipa gorjeană în condițiile în care slătinenii vor ajunge, aproape sigur, în play-off.

În duelul ultimelor clasate de la Arad, nimeni nu a avut nimic de câștigat. Minerul Motru a scos un punct amar, care nu o ajută, și rămâne cu regretul de a nu fi reușit mai mult într-o partidă în care din minutul 62 a jucat cu un om în plus până la final. Antrenorul motrenilor, Gabi Zahiu, spune despre meciul de la Arad că a fost, întradevăr, unul în care echipele au arătat de ce sunt pe ultimele două poziții, iar calitatea partidei a fost influențată și de numărul mare de absențe din ambele trupe: “Un meci al suferinţei şi spun asta din două motive. Odată e vorba despre locurile din clasament ale celor două echipe, iar apoi de numeroasele absenţe din ambele tabere. Noi am avut opt titulari de drept lipsă, iar UTA vreo cinci, din câte am înţeles. Acest lucru şi-a pus amprenta asupra spectacolului fotbalistic, dar şi pe rezultatul final, unul care nu ajută pe nimeni”.

Leagă două rezultate pozitive?
După egalul de la Arad, Minerul Motru țintește un nou rezultat pozitiv în meciul de sâmbătă cu FC Olt, însă partida se anunță foarte dificilă în condițiile în care mai toți jucătorii care au lipsit până acum sunt în continuare incerți. “La ce rezultate sunt în seria asta nu ştiu ce să mai spun. Noi o să jucăm, vrem să câştigăm, nu ştiu însă dacă și putem. Pentru moral ar fi bună o victorie dacă Slatina termină în play-off. Sper să putem câştiga. Slatina are echipă bună, ne va fi greu”, declară directorul sportiv al motrenilor, Mihai Cernica, despre meciul cu echipa slătineană. Acesta spune că punctul de la Arad a venit la timp pentru a mai ridica puțin moralul echipei sale, unul care ajunsese foarte jos în ultima vreme: “Pentru moral aveam nevoie de punctul acesta. Ne săturasem de înfrângeri şi scoruri mari. Ar fi bine dacă s-ar lega două rezultate pozitive chiar dacă nu ştiu cât vor conta la final. Ideal ar fi o victorie”.

Creșterea tinerilor, singurul obiectiv rămas
Dacă despre salvarea de la retrogradare nu mai vorbește nimeni cu speranță, Gabi Zahiu vede în meciurile rămase de disputat un prilej ca tinerii jucători din lotul Minerului să capete experiență și să crească în valoare: “Îmi pare rău că nu am reuşit mai mult, căci dacă eram mai atenţi poate câştigam la Arad şi cine ştie cum ne-ar fi ajutat acest rezultat în viitor.
În play-out vom avem în continuare o viaţă grea, fiindcă avem jucători accidentaţi pe o perioadă îndelungată de timp. Ne jucăm şansa, sperând că vom câştiga măcar trei-patru jucători pentru viitor”, a concluzionat Gabi Zahiu.

Universitatea Craiova s-a retras!
FC Universitatea Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu, a renunțat să se mai prezinte la meciurile care au mai rămas din acest campionat, prin urmare rezultatele ei din retur vor fi șterse și echipele adverse vor câștiga cu 3-0.
Mititelu a motivat decizia luată prin faptul că echipa nu are unde se pregăti, iar toți partenerii săi sunt amenințați: “Nu poţi tolera ca fiecare om care te ajută, a doua zi să păţească ceva şi să regrete că te-a ajutat. E inadmisibil în anul 2014! Trăim momente de coşmar şi nu vreau să pozez în victimă.
Chiar e o situaţie extrem de reală, echipa nu mai poate continua activitatea. Suntem nevoiţi ca astăzi să punem punct. Nu vrem să ajungem în situaţia ca adversarii noştri să se bucure că ar câştiga la scor în faţa Universităţii Craiova, să se bucure toţi că ne pot umili. Craiova nu se retrage din campionat, ci e pusă în imposibilitatea să nu mai poată participa în competiţii. Dacă nu avem terenuri de fotbal, ce să jucăm, baschet?! Sunt luptător şi optimist, am dat de multe greutăţi pe care le-am trecut, dar acum nu mai putem. Grupul care ne-a creat mari probleme ne-a închis orice posibilitate de a ne desfăşura activitatea. Nu poţi desfăşura o activitate cu o echipă care se pregăteşte pe terenuri preistorice, care e hăituită la orice pas”, a declarat Adrian Mititelu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here