Doar două spitale din Gorj, fără contracte colective de muncă

132

IMG_3125Cu două excepţii, în toate spitalele din judeţul nostru s-au finalizat negocierile pentru contractele colective de muncă pentru 2012. La Spitalul Orăşenesc Novaci se preconizează că negocierile se vor finaliza într-o săptămână, după cum precizează conducerea Sindicatului SANITAS, sindicat reprezentativ la nivelul acestei unităţi. Şi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu se vor derula negocieri, acolo având reprezentativitate Sindicatul „Sănătatea”.

Spitalele unde Sindicatul SANITAS Gorj are reprezentativitate au contracte colective de muncă încheiate şi înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Avem contracte încheiate şi înregistrate la ITM în următoarele unităţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari şi Spitalul Municipal Motru”, a precizat Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Negocieri în desfăşurare, la Novaci

Potrivit liderului sindical Valentin Popa, la Spitalul Orăşenesc Novaci sunt în curs de derulare negocierile în vederea încheierii contractului colectiv de muncă. „Suntem în curs de negociere a contractului colectiv de muncă la Spitalul Orăşenesc Novaci. Într-o săptămână vom încheia şi acest contract”, menţionează Popa. De prevederile contractului colectiv beneficiază nu doar membrii sindicatului semnatar, ci toţi salariaţii unităţii sanitare respective. „Indiferent de apartenenţa la sindicat, prevederile contractului colectiv se aplică tuturor angajaţilor spitalului”, confirmă Valentin Popa. Mai mult decât atât, conducerea SANITAS Gorj susţine că prevederile sunt similare în toate spitalele.

Sindicatul „Sănătatea”, reprezentativitate în două spitale

Sindicatul „Sănătatea” Gorj are reprezentativitate la nivelul Spitalului Orăşenesc Turceni şi Spitalului Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. La Turceni, contractul colectiv de muncă s-a încheiat. „La Spitalul Orăşenesc Turceni a fost încheiat contractul colectiv de muncă, fiind şi înregistrat la ITM. La Spitalul de Pneumoftiziologie încă nu s-a încheiat, dar nu sunt probleme”, a menţionat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj. În plus, Măruţă spune că vor beneficia de prevederile acestui contract şi angajaţii care nu fac parte din nici un sindicat, acestora reţinându-li-se, totuşi, o contribuţie. „Indiferent de apartenenţa la sindicat, prevederile contractului colectiv de muncă se aplică tuturor salariaţilor spitalului; nemembrilor de sindicat li se reţine un procent de 1% din salariul de bază, constituindu-se astfel un cont gestionat în comun de sindicatul semnatar şi administraţia unităţii”, explică Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj. În contractul colectiv de muncă sunt prevăzute toate sporurile şi dreptul la zile suplimentare de concediu de odihnă, în funcţie de vechimea fiecărui angajat, dar şi alte beneficii pentru salariaţii unităţii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here