Doar Dian i-a văzut pe toţi! Jumătate dintre primarii PNL Gorj, la întâlnire cu Iohannis

268

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, a desfăşurat o vizită scurtă, electorală, de doar câteva ore, ieri, în judeţul Gorj. Iohannis a participat, iniţial, la o şedinţă ad-hoc de Biroul Politic al organizaţiei liberale, la care au participat mai puţin de jumătate din membrii acestui organism, o parte importantă dintre edilii liberali refuzând să-l întâmpine pe liderul de la centru, mulţi dintre ei arătându-şi apropierea de PSD.

iohannis (1)Primarii în cauză, în jur de nouă la număr, au fost scuzaţi, însă, de şeful PNL Gorj, Dian Popescu, şi înţeleşi, de Iohannis care nu crede în varianta presiunilor făcute de PSD asupra edililor liberali. Ca să nu fie pus însă într-o postură proastă în faţa lui Iohannis, Dian Popescu, şeful PNL Gorj, a încercat, precipitat să dreagă absenţa primarilor liberali, în faţa presei. “Domnul Lupu de la Stejari este plecat cu un proiect, domnul Adi Câmpeanu era plecat, restul au fost toţi primarii”, a declarat Dian Popescu, în condiţiile în care la şedinţa de la sediul PNL Gorj au participat numai opt sau nouă edili. Mai precis a fost la întâlnirea cu Klaus Iohannis numai edilul de Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, primarul de Rovinari, Dorin Filip, cel de la Bumbeşti-Jiu, cel de la Ciuperceni, cel de la Cărbuneşti, primarul de Câlnic, cel de la Turceni, cel de la Novaci şi cel de la Polovragi. Cu toate acestea, Dian Popescu a minţit în faţa lui Iohannis, în Parcul Central, că în afară de doi primari scuzaţi, cel de Stejari şi cel de Runcu, la şedinţa din sediul PNL Gorj ar fi fost 16 primari. Fotografiile din sediu spun însă altceva.

iohannis (3)Iohannis, lipsit de presiuni
Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, a menţionat, în acest context, că deşi nu neagă că sunt primari asupra cărora s-au făcut presiuni politice, el nu este unul dintre cei care ar fi trecut prin astfel de situaţii. “Există această teorie că un partid de la guvernare face anumite presiuni. Sigur, am avut astfel de situaţii, dar am discutat şi în organizaţie, în PNL oamenii sunt hotărâţi şi loiali, deci asta cu presiunea nu va ţine la noi. Asupra mea nu a făcut nimeni vreodată vreo presiune, dar asta nu înseamnă că nu s-a făcut asupra altor primari”, a declarat Iohannis.
Liberalul Iohannis a făcut o plimbare electorală, după şedinţă, prin Parcul Central, loc în care a făcut şi declaraţii pentru presă legate de procentele PNL în sondaje şi la urne.

iohannis (4)Măcar 20%, scor aşteptat la Gorj
Iohannis a declarat, în faţa presei din Gorj, că este optimist în ceea ce priveşte scorul PNL la aceste alegeri chiar dacă în sondaje partidul este creditat cu un scor foarte mic. “Există acea declaraţie a domnului Antonescu în spaţiul public care a produs multă vâlvă, cu dacă nu obţinem 20% la sută… Eu calculez scenariul în care obţinem, am toată asigurarea din organizaţiile unde am fost şi am fost în destul de multe, stăm destul de bine, nu văd niciun motiv pentru care am intra în panică. În media ni se spune că suntem un partid mai mic şi vom obţine mai puţin, sunt sondaje care arată diferite rezultate, cred că asta este şi partea unei campanii puţin îndreptată împotriva PNL-ului, eu sunt foarte optimist şi nu cred că vom ajunge în situaţia în care trebuie să discutăm şi altceva decât ceea ce v-am spus”, a completat liderul PNL.
Iohannis s-a aflat ieri pentru prima dată în Gorj de când se află la cârma PNL cu Crin Antonescu.
Anamaria Stoica

iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here