Doar 51 de absolvenţi gorjeni, înregistraţi la Şomaj

215

Aproximativ 2.000 de absolvenţi de cursuri liceale, postliceale ori universitare sunt aşteptaţi până la termenul de 2 august pentru a se înscrie la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj ca fiind în căutarea unui loc de muncă, având astfel şi posibilitatea primirii unei indemnizaţii de şomaj.

Absolvenţii gorjeni au obligaţia să se prezinte cu documentele necesare, în termen de 60 de zile de la data finalizării studiilor. În perioada următoare, aproximativ 2.000 de absolvenţi din judeţ sunt aşteptaţi la sediul AJOFM Gorj. “Până la această dată, s-au înregistrat în baza de date a AJOFM Gorj un număr de 51 de absolvenţi. Îi aşteptăm în continuare pe aceştia să se adreseze instituţiei noastre, având posibilitatea să beneficieze de cursuri de calificare şi indemnizaţie de şomaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, Diana Văduva.
Totodată, absolvenţii care reuşesc să îşi găsească un job au parte şi de stimulente financiare: prima de încadrare ca absolvent – 500 de lei, dacă se încadrează în interval de 12 luni de la data absolvirii; prima de încadrare dacă se încadrează la mai mult de 50 km de localitatea de domiciliu (doar dacă este şi beneficiar de indemnizaţie de şomaj); prima de instalare dacă se încadrează într-o localitate alta decât cea de domiciliu şi urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul stabil (doar dacă este şi beneficiar de indemnizaţie de şomaj şi cu excepţia absolvenţilor de medicină care au fost admişi în programe de rezidenţiat).
De asemenea, în sprijinul absolvenţilor, AJOFM Gorj acordă subvenţii acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire, indiferent dacă sunt sau nu beneficiari de indemnizaţie de şomaj, subvenţii care se acordă diferenţiat în funcţie de nivelul de studii: 500 de lei/lună pentru absolvenţii învăţământului profesional; 600 de lei/lună pentru absolvenţii de liceu (cu sau fără bacalaureat) sau a absolvenţilor de studii superioare fără examen de licenţă; 750 de lei/lună pentru absolvenţii de studii superioare cu examen de licenţă. Subvenţia se acordă timp de 12 luni de la data semnării convenţiei, iar angajatorul este obligat să menţină raporturile de muncă sau de serviciu timp de 18 luni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here