Doamnele şi domnişoarele – “Amendate” cu o floare

309

IMG_9349De ziua lor, doamnele şi domnişoarele care au trecut prin centrul oraşului au fost trase pe dreapta de agenţii de la Rutieră care le-au oferit câte o floare şi un mărţişor. Şoferiţele au rămas plăcut impresionate de gestul agenţilor.

Începutul primăverii şi Ziua Mărţişorului le-a prilejuit poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier iniţierea unei acţiuni dedicate doamnelor şi domnişoarelor. Astfel, două echipaje ale poliţiei rutiere s-au aflat ieri pe Bulevardul Constantin Brâncuşi şi pe strada Unirii pentru a “amenda” doamnele care s-au aflat la volan, cât şi pe cele care au preferat să fie pietoni de ziua lor. Oamenii în uniformă le-au oprit pe şoferiţele care s-au aflat ieri în trafic şi le-au oferit acestora garoafe şi mărţişoare. De asemenea, sărbatoritele zilei de 1 Martie au mai primit din partea poliţiştilor sfaturi privind siguranţa în trafic, dar şi cele mai calde urări. Poliţiştii rutieri le-au sfătuit pe doamne ca pe viitor să respecte regulile de circulaţie şi le-au adus aminte că centura le poate salva viaţa. Doamnele care au uitat să o poarte au crezut că vor lua amendă şi aveau deja scuze pregătite. S-au bucurat însă când au văzut că primesc flori. “Sunt foarte impresionată de gestul poliţiştilor, aproape în fiecare an am fost oprită de 1 Martie şi amendată cu o floare. Le mulţumesc agenţilor pentru atenţie”, ne-a spus o şoferiţă “amendată”. Toate doamnele şi domnişoarele s-au arătat extrem de încântate şi au mărturisit că şi-ar dori ca oamenii legii să le oprească doar pentru a le da câte o floare, nu şi pentru amenzi. Deşi ele spuneau că femeile circulă în general corect şi că nu prea iau amenzi, atunci când au primit cadoul de la poliţişti s-au uitat atent la floare, ca nu cumva să fie şi o amendă agăţată de ea.

„Ca în fiecare an cu ocazia zilei de 1 Martie, Poliţia Rutieră oferă participantelor la trafic flori, mărţişoare şi recomandări de a respecta legislaţia rutieră cu scopul de a preveni eventualele accidente rutiere cu consecinţe nefaste” a declarat Sergiu Posea şeful Biroului Poliţiei Rutiere Municipale.

Şi pe 8 Martie doamnele vor fi răsfăţate de către poliţişti. Astfel, le vor fi trecute cu vederea abaterile din trafic pe care le vor face în acea zi.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here