DNA-ul, după gratii! – Fraudă de 80.000 de euro, la Penitenciarul Târgu-Jiu

104

puscarieProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Târgu-Jiu cercetează de aproape trei luni, modul în care au fost cheltuiţi la Penitenciarul Târgu-Jiu aproape 80.000 de euro, fondurile fiind provenite din bugetul Uniunii Europene.

Există suspiciuni că banii ar fi fost încasaţi pentru programe de reeducare şi de cultură care, în final, nu au fost însă efectuate. Ieri, la sediul DNA din Târgu-Jiu au fost aduşi mai mulţi deţinuţi pentru a fi audiaţi în acest dosar.

Vizată de anchetă este întreaga conducere a Penitenciarului Târgu-Jiu şi mai mulţi angajaţi care au fost implicaţi în acest proiect european. Procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu, după ce au apărut informaţii cu privire la faptul că mai multe cursuri pe programele de reeducare nu au fost efectuate, deşi proiectul european fusese aprobat şi chiar încasat de către conducerea penitenciarului. Banii provin din fondurile europene, iar valoarea prejudiciului se ridică la suma de 80.000 de euro. Anchetatorii verifică de aproape trei luni aceste informaţii, timp în care au audiat deja foarte mulţi deţinuţi.

Deţinuţii, audiaţi de procurorii DNA

Ieri, la sediul DNA din Târgu-Jiu au mai fost audiaţi câţiva dintre ei. Deţinuţii au calitatea de martori, ei sunt întrebaţi cu privire la realizarea acelor cursuri pentru care Penitenciarul a încasat banii din bugetul Uniunii Europene. Pe de altă parte, există informaţii că în această cauză este verificată şi achiziţia directă făcută de Penitenciarul Târgu-Jiu de la omul de afaceri, Gheorghe Orzan privind un sistem de supraveghere video. Trebuie precizat faptul că soţia acestuia este şefa Serviciului de IT din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu. Pe de altă parte nu doar această achiziţie a fost făcută fără licitaţie, procurorii anticorpuţie din Târgu-Jiu descoperind că achiziţiile directe sunt o practică uzuală a instituţiei. Până în acest moment, conducerea Penitenciarului din Târgu-Jiu nu a comentat informaţia, precizând doar că există o anchetă, iar în măsura în care şefii vor fi de acord cu un punct de vedere, acesta va exista zilele următoare.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here