DN 66 Rovinari – Bumbeşti-Jiu, reabilitat oficial începând de astăzi

157

Drumul Naţional 66 Rovinari – Bumbești-Jiu, intră în reabilitare începând de astăzi. Ion Călinoiu, şeful judeţului a avut, vineri, o ultimă întâlnire cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi împreună cu reprezentanţii consorţiului care a câştigat licitaţia pentru reparaţiile drumului. În cadrul întâlnirii au fost puse la punct ultimele aspecte înainte de începerea lucrărilor. De asemenea, aceleaşi firme constructoare, două din Spania şi una din Târgu-Jiu, se vor ocupa şi de reabilitarea tronsonului DN 66 Bumbeşti Jiu – Petroşani – Defileul Jiului.

De astăzi, Drumul Naţional 66 Rovinari – Bumbeşti – Jiu întră, oficial, în reabilitare. “Pentru tronsonul Rovinari– Bumbeşti – Jiu avem autorizaţie. Graficul şi ordinul de începere al lucrărilor este începând de luni. Foarte clar la sfârşitul săptămânii viitoare se va prezenta graficul în detaliu”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a selectat asocierea Comsa Sau (Spania) – Corporate Management Solutions (România) pentru reabilitarea a 44,6 km ai DN 66, între Rovinari şi Bumbeşti – Jiu, valoarea estimată a contractului fiind de 197,6 milioane lei, fără TVA. Durata de implementare a contractului este de 18 luni, urmată de o perioadă de garanţie de 24 luni. Compania spaniolă este parte a grupului Comsa Emte, specializat în infrastructură şi tehnologie. Grupul a avut anul trecut vânzări de 2,1 miliarde euro, rulajul generat din operaţiunile externe ridicându-se la 860 milioane euro.

“Este imposibil să se repete situaţia anterioară”
Tronsonul de drum trebuia reabilitat încă din anul 2009, însă, din nefericire, a fost contractată o societate din Ungaria care doar a încasat câteva milioane de euro, dar nu a reabilitat decât 4,6% din drum. Contractul a fost reziliat în primăvara acestui an, CNADNR scoţând lucrările din nou la licitaţie. “Este imposibil să se repete situaţia de după firma maghiară deoarece pe de o parte valoare contractului este cea reală şi licitaţia a fost făcută în condiţii normale. Banii sunt asiguraţi şi nu se mai dau în avans ca să fie mâncaţi şi pe urmă să nu se lucreze”, a adăugat Călinoiu.
Iar în ceea ce priveşte tronsonul Bumbeşti Jiu – Petroşani – Defileul Jiului, termenul de finalizare al lucrărilor poate întârzia. Motivul ar fi dificultatea în a obţine avizul de mediu, dar şi în ceea ce priveşte reparaţiile la acesta.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here