DN 66 Rovinari – Bumbeşti-Jiu, în curs de reabilitare

149

Şoferii gorjeni au, acum, un motiv de bucurie. Drumul Naţional 66 Rovinari – Bumbeşti-Jiu va fi reabilitat. Este vorba despre o firmă spaniolă, iar contractul va fi semnat după expirarea termenului de depunere a contestaţiilor. Valoarea lucrărilor este de 197,6 milioane de lei, fără TVA.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a selectat asocierea Comsa Sau (Spania) – Corporate Management Solutions (România) pentru reabilitarea a 44,6 km ai DN 66, între Rovinari şi Bumbeşti – Jiu, valoarea estimată a contractului fiind de 197,6 milioane lei, fără TVA. Contractul va fi semnat după finalizarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii, potrivit CNADNR. Finanţarea este asigurată de Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Guvern. Durata de implementare a contractului este de 18 luni, urmată de o perioadă de garanţie de 24 luni. Compania spaniolă este parte a grupului Comsa Emte, specializat în infrastructură şi tehnologie. Grupul a avut anul trecut vânzări de 2,1 miliarde euro, rulajul generat din operaţiunile externe ridicându-se la 860 milioane euro.
„Realizarea drumului de la Bumbeşti – Jiu este clarificată, am înţeles că este adjudecată licitaţia trebuie să înceapă executarea lucrărilor. Firma câştigătoare este una spaniolă, beneficiarul este Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Societatea din Ungaria a reabilitat decât 4,6% din drum.
Tronsonul de drum trebuia reabilitat încă din anul 2009, însă, din nefericire, a fost contractată o societate din Ungaria care doar a încasat câteva milioane de euro, dar nu a reabilitat decât 4,6% din drum. Contractul a fost reziliat în primăvara acestui an, CNADNR scoţând lucrările din nou la licitaţie.
Andrada Bărăitaru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here