DN 66 Bumbeşti-Jiu-Rovinari, în licitaţie electronică după ani de promisiuni

187

4Guvernele PDL care s-au succedat în ultimii ani au făcut imposibilă rezolvarea problemei stringente a DN66, pe tronsonul Bumbeşti-Jiu-Rovinari, deşi au fost făcute nenumărate promisiuni ,,portocalii” în acest sens, dar, în fapt, lucrurile în mod pozitiv nu s-au mişcat deloc. La scurt timp însă după instalarea Guvernului Ponta, intrarea în licitaţie a acestui tronson rutier, s-a rezolvat cu repeziciune, premierul ştiind de problemele ridicate constant de autorităţile locale şi judeţene din Gorj, legate de acest drum.

A contribuit la asta, în mod direct, şi diligenţele făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care a insistat la Ministerul Transporturilor pentru demararea licitaţiei legată de acest tronson. ,,În vederea continuării reparării drumului național DN 66, Filiași-Petroșani, km 0+000- km 131+000, sector km 48+900-km 93+500-Contract 5R2A- Rovinari-Bumbești-Jiu vă facem cunoscut faptul că în data de 16.06.2012 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare nr. 1366625/16.06.2012 privind scoaterea la licitație a executării lucrărilor de reabilitare a sectorului de drum Rovinari-Bumbești-Jiu- km 48+900-km 93+500. Autoritatea contractantă este Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale S.A. termenul limită de depunere a ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9.08.2012 orele 12.00”, se arată într-un comunicat de presă emis ieri de Consiliul Judeţean Gorj. De fapt, în luna august, se va cunoaşte deja constructorul care se va ocupa de modernizarea şi reabilitarea acestui drum care aştepta asta de câţiva ani.

Călinoiu, cel mai mulţumit

Cel care a fost foarte încântat de începerea licitaţiei electronice, legate de selectarea firmei care va înlocui firma maghiară, a fost Ion Călinoiu. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a mulţumit de altfel imediat reprezentanților Ministerului Transporturilor dar și Guvernului USL pentru deschiderea și operativitatea de care au dat dovadă în deblocarea unei probleme de interes național făcută să treneze în mod inexplicabil de către fostul Executiv PDL.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here