Divizia liberală, menținută în Consiliul de Supraveghere al CEO!

2996

Acționarii Complexului Energetic Oltenia (CEO) au decis, săptămâna trecută, să le prelungească, cu două luni, contractele de mandat a șase din cei șapte supraveghetori ai companiei. Astfel, în Consiliul de Supraveghere (CS) al CEO au rămas, cu excepția reprezentantului Fondului Proprietatea, patru liberali cu carnet de partid, susținuți de organizațiile Dolj și Mehedinți și un personaj cu susținere din partea PNL Gorj, cofondator al Asociației ,,Excelsior”, mai exact coleg cu Iulian Popescu, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului Florin Câțu. AGA a CEO nu i-a mai prelungit mandatul singurului gorjean din CS, Mădălin Eftenoiu, rămas fără susținere politică.

Acționarii CEO au aprobat, zilele trecute, prelungirea duratei, cu două luni a mandatelor a șase membri ai Consiliului de Supraveghere al companiei, cu excepția lui Mădălin Eftenoiu. Deși era vehiculat, ca înlocuitor al acestuia, Marius Dumitrașcu, nepotul senatorului liberal Ion Iordache, cel care a mai fost în CS al CEO, deocamdată, acesta nu a fost numit.
Astfel, Consiliul de Supraveghere este condus de avocatul doljean Cosmin Mitrică, membru în Biroul Județean al PNL Dolj, care a câștigat, anul trecut, din poziția de supraveghetor al CEO, peste 100.000 de lei, de 15 ori mai mult decât din activitatea sa ca avocat. În CS a rămas și Marian Vasile, președintele PNL Craiova, angajat cu salariu minim pe economie la un SRL la care este acționar majoritar, dar care a produs pierderi, potrivit ultimelor date publicate de ANAF. Divizia liberalilor e completată de Constantin Vlad, consilier local PNL la Strehaia, angajat al Transelectrica SA și Alexandru Marcoci, vicepreședintele PNL Mehedinți, consilier județean și salariat al operatorului județean de apă-canal Secom SA, în poziția de consilier tehnic. Cei doi sunt susținuți în CS al CEO de către colegul lor de partid de la Mehedinți, Virgil Popescu, ministrul Energiei. Vladimir Tanasiev a fost și el păstrat în CS, având susținerea colegului său de la Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, Iulian Popescu, fost candidat al PNL Gorj, pentru un loc în Parlamentul României, în prezent, consilier la Guvern. Tanasiev este conferențiar la Universitatea Politehnică din București și, recent, și-a achiziționat un teren la Baia de Fier, acesta fiind singura sa legătură cu Gorjul. Fondul Proprietatea, acționarul minoritar al CEO, l-a păstrat în CS pe Mădălin Petre Georgescu.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. SA NU NE ASTEPTAM LA SALVAREA CEO DE CATRE TOTI VENETICII HABARNISTI PNL ADUSI CU SPRIJINUL PATRIOTULUI LIBERAL DAN VILCEANU.OARE IN GORJ NU EXISTAU PERSOANE MULT MAI COMPETENTE IN DOMENIUL MINERITULUI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here