Diversiunile lui Băsescu

222

Dacă Vasile Blaga – liderul PDL – vorbește cum vorbește și nu-l ia lumea-n seamă, iar Mihai Răzvan Ungureanu este ascultat doar când se exprimă în limba maghiară – care-i limba lui maternă, din moment ce pe ființa aceea care i-a dat viață o chema Martha Istvan -, iar pe Videanu și Lăzăroiu parcă i-a ascuns cineva să nu mai spună prostii, iată că Purtătorul de cuvânt al ARD – a se citi PDL, Forța Civică și o rămurică din cea mai rămas din PNȚCD – este nimeni altul decât Traian Băsescu.

Este sigur că l-a apucat disperarea și iar a avut un acces de furie. Când nu iese pe sticlă, la vreun post de televiziune obedient, mai organizează câte-o conferință de presă la Cotroceni. În care se stropșește la liderii USL și aruncă o droaie de aiureli și diversiuni, ca nu cumva alegătorii să se prezinte duminică la urne și să voteze candidații USL. Despre care spune câte-n lună și stele. Pe aceia cu dosare penale făcute la comandă de procurorii lui Daniel Morar, deși conform Constituției orice om din țara asta se bucură de prezumția de nevinovăție, afirmă că nu merită votați. Substituie Parchetul General onor justiției, hotărârilor judecătorești definitive – singurele care nu mai pot fi atacate.
Aceeași gravă greșeală, firește că intenționată, o comite atunci când se referă la anumite incompatibilități stabilite de ANI. Ori, se știe de către toată lumea că instituția aceasta – Agenția Națională de Integritate – nu este organ judecătoresc. Despre marota lui mai veche, aceea că nu l-ar mai nominaliza ca prim ministrun pe Victor Ponta, se că mai vorbim. N-a scăpat prilejul nici acum ca s-o repete.  Până una-alta, ARD nu-i înscrisă la tribunal ca o alianță, iar domnia sa continuă a face o interpretare total aiurea a Consituției. Guvernatorul Traian Băsescu a insinuat și luni seara că rezultatul votului din 9 decembrie nu-l obligă pe el să desemneze un premier din partea USL, în cazul că Uniunea Social Liberală va întruni la urne peste 50%. S-o creadă domnia sa! În acest moment, Uniunea Europeană este cu ochii ope el, dar și pe USL. Mai ieri, avocatul Aurelian Pavelescu, co-lider al ARD, ca șef al unei aripi PNȚCD-iste, se lăuda că ARD e sub cota TVA, și că ei au în sondaje aproape 23,8% spre 24. Și ca să revin, Băsescu a insinuat că, după alegerile parlamentare, va chema la Cotroceni toate partidele, pe rând, nesocotind Constituția și că nu va nominaliza ca viitor prim ministru pe altă persoană din PSD. Caz în care, se va produce un haos total și o criză politică greu de imaginat.
Numai că Guvernatorul Traian Băsescu se joacă cu focul. Liderul PNL și copreședinte al USL, Crin Antonescu, n-a ezitat niciodată să vorbească despre o nouă suspendare. Primul ministru, Victor Ponta, s-a abținut o vreme. Numai că “agentul electoral al PDL”, al portocaliilor vopsiți între timp ba în verde, ba în violet, l-a cam obligat să ia în calcul și a treia suspendare. Ca în piesa de teatru a lui Marin Sorescu “A treia țeapă”. Cea fatală. Deși premierul Victor Ponta crede și speră că nu se va ajunge acolo.
USL îndeamnă la luciditate și cere alegătorilor să iasă la vot. Judecând cu capetele lor și nu cu al diversionistului Traian Băsescu!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here