Diţescu a rămas cu jumătate de normă la spitalul Novaci

211

Ginecologul Damian Diţescu a ales să lucreze cu normă întreagă la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu şi cu jumătate de normă la cel din Novaci. După ce devenise coordonator al Secţiei Ginecologie de la spitalul din Novaci, Diţescu a ales să păstreze doar o jumătate de normă aici. La ora actuală, la unitatea sanitară din Novaci mai lucrează alţi doi ginecologi, cu jumătate de normă.

În luna aprilie 2011, ca urmare a închiderii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, ginecologul Damian Diţescu, fostul manager al Spitalului din Sadu, a început să lucreze la Spitalul Orăşenesc Novaci cu jumătate de normă, cealaltă jumătate având-o la unitatea spitalicească din Târgu-Cărbuneşti. De la 1 noiembrie 2011, Diţescu a fost angajat cu normă întreagă la Spitalul Novaci.
Ginecologul s-a adaptat foarte bine la acest spital, fiind primit cu braţele deschise atât de conducerea unităţii, cât şi de colegii săi, care i-au fost alături şi în momentele cele mai dificile. Din păcate, ginecologul Damian Diţescu nu a rămas fidel celor care i-au întins o mână de ajutor, alegând să-şi continue activitatea la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu imediat ce acesta s-a redeschis. Medicul nu a renunţat nici la Spitalul Orăşenesc Novaci, păstrându-şi o jumătate de normă.

Se intenţionează scoaterea la concurs a postului
Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci intenţionează să scoată la concurs postul ocupat de medicul ginecolog Damian Diţescu. „La ora actuală avem doi medici ginecologi cu jumătate de normă, dintre care unul face zilnic naveta de la Horezu. Totuşi, activitatea se desfăşoară fără probleme, fiind realizate şi operaţii de cezariană. Medicul Damian Diţescu a rămas cu jumătate de normă la noi, având normă întreagă la Spitalul Sadu. Noi intenţionăm să scoatem la concurs postul de ginecolog pentru că avem nevoie de un astfel de specialist cu normă întreagă”, explică Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. De asemenea, trebuie făcută precizarea că unitatea spitalicească novăceană mai are nevoie şi de alte categorii de personal, urmând a se face demersuri pentru scoaterea la concurs a posturilor vacante. Spitalul Orăşenesc Novaci se află la circa 18 kilometri de staţiunea Rânca şi aproximativ 50 kilometri de municipiul Târgu-Jiu. Această unitate asigură asistenţă medicală completă (spitalizare continuă, spitalizare de zi şi asistenţă ambulatorie) pentru 61.000 de locuitori din oraşul Novaci, cât şi pentru cele şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia şi staţiunea Rânca.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here