Distrugerea României, om cu om!

581

foto predo 2Circulă tot felul de veşti-poveşti, conform cărora un ipotetic guvern mondial ar ţinti reducerea populaţiei Planetei Pământ cu vreo 3 miliarde de oameni în următorii 30 de ani.

Nu ştim dacă-i adevărat şi nici dacă ai noştri conducători ar fi parafat un asemenea cumplit proiect-program. Constatăm că, totuşi, Guvernul PreşBăsescu-Boc dă semne clare că ar vrea reducerea populaţiei României.

La un moment dat, pe primul ministru Emil Boc, altfel un demagog perfect, l-a luat gura pe dinainte, cum se spune în popor şi s-a cam dat de gol. Vorbind vrute şi nevrute despre cumplita Lege a Pensiilor, asumată – în fapt, asomată de coaliţia arcului guvernamental – domnia sa se arăta teribil de încântat că mulţi dintre pensionari vor dispărea din sistem pe cale naturală. Şi cum să nu dispară din sistemul de pensii publice, la care au cotizat fiecare zeci de ani, cu gândul că vor avea o pensie liniştită. Care pensie numai liniştită nu este. Scade nu numai anual, dar şi ori de câte ori vor s-o reducă mahării de la putere.

La o subfinanţare a sistemului sanitar se mai adaugă eliminarea multor medicamente de pe lista celor compensate, iar spitalele au fost închise şi ele. Ministrul Sănătăţii Publice, poate că nu întâmplător este maghiar, dar oricum se bucură de isprăvile proiectului său de închidere a spitalelor. Pensionarilor nu le mai ajung banii de mâncare, de întreţinere, de foarte scumpele medicamente, încât viaţa li se scurtează. Spre bucuria celui care ne tot anunţă că ţara a ieşit din criză de la 1 aprilie! Pe alte meridiane se fac glume. Gluma lui Emil Boc este una chiar macabră!

Toate statisticile, româneşti ori ale Uniunii Europene, ne arată că rata natalităţii este la noi în continuă scădere, iar mortalitatea într-o alarmantă creştere!

Bezemeticii de la guvernare se fac că uită ce promiteau profesorilor în campania alegerilor parlamentare din 2008. Şi anume sporirea salariilor profesorilor cu 50%! Jignind dascălii, primul ministru Emil Boc anunţă că „Guvernul este decis să plafoneze salariile în educaţie!” Probabil, Guvernul va promova în Parlament, posibil prin asumarea răspunderii, un proiect de act normativ care să plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, apreciind că economia nu poate suporta la acest moment, o creştere salarială de 50%. Păi atunci, de ce-au mai minţit electoratul în 2008?

Liderii opoziţiei l-au taxat pe incapabilul prim ministru care-i tot dă că alianţele socialiste, de parcă PD-ul n-ar fi trecut într-o singură noapte din Uniunea Socialistă Europeană direct în Partidul Popular European, de dreapta. La câte gogoşi ne serveşte zilnic musiu Emil Boc, s-ar părea că nu are habar care-i diferenţa dintre stânga şi dreapta. Iar de unele prevederi ale Constituţiei sigur nu ţine seamă, ca şi idolul său de la Palatul din Dealul Cotrocenilor.

Mai zilele trecute, Senatul României a schimbat unele prevederi din Legea Circulaţiei. Care şi aşa era destul de proastă, iar România pe locul unu la numărul persoanelor care mor anual pe drumurile publice. Nu e cazul să le luăm la puricat gafele din lege. Nici cea veche nu era mai brează, din moment ce un Ionel Manţog avea drept să conducă deşi avea permisul suspendat. Timp în care a mai comis un accident, cu urmări tragice, de care a scăpat, ca şi de alte dosare penale ale domniei sale.

La morţii din Afganistan, se adaugă astfel, morţii de foame şi cei din pricina absenţei asistenţei sanitare, dar şi morţii de pe drumurile publice.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here