Distracție sau educație? Tu în care tabără te situezi când vine vorba de timpul tău liber?

976

Evident, fiecare își petrece timpul liber în felul său. Puțini sunt cei care fac aceleași lucruri în același timp, dar șansele ca asta să se întâmple la nivel mai mare sunt foarte reduse. Și cu atât mai interesant. Nici un ins nu e la fel, așadar nici preocupările lui nu sunt identice cu ale altuia. În timpul lor liber, unii preferă doar să se odihnească sau să se relaxeze nefăcând absolut nimic. Pe de altă parte, alții își folosesc momentele goale pentru a învăța câte ceva sau pentru a se distra în felul lor.

Și pe de o parte și pe cealaltă nimic nu este greșit. Asta ne face unici și speciali. Dar referitor la tabăra din care faci parte, poate că ai nevoie de alte idei despre cum să petreci timpul tău liber.

Iată câteva sugestii în cele ce urmează

1. În momentele de recreere prefer să încerc lucruri noi și entuziasmante

Știai că online 22% dintre oameni stau pe rețelele de socializare, 5% fac cumpărături online, 13% urmăresc canale multimedia, 21% fac căutări după anumite cuvinte cheie, 19% trimit e-mailuri sau comunică cu alte cunoștințe și 20% citesc conținut scris?

Dar care anume sunt activitățile cele mai populare pe internet?

Imediat după utilizarea motoarelor de căutare pe anumite cuvinte cheie, cele mai multe persoane își ocupă timpul cu pasiunile lor. Unii joacă la pariuri sau cazinouri online bazându-se pe un cod promoțional Betano, în timp ce alții prelucrează fotografii în programe gratis de pe internet. Unii își creează profile pe site-uri de dating în timp ce alții urmăresc filmulețe amuzante cu animale.

2. În clipele libere prefer să învăț despre ceea ce mă preocupă și să devin auto-didact

Ce anume face lumea pe internet ca să își continue procesul de învățare și să devină din ce în ce mai bună în ceea ce face?

Google este cel mai vizitat motor de căutare, în timp ce Facebook rămâne cea mai accesată rețea de socializare din întreaga lume. Apoi lumea mai efectuează căutări pe Yahoo, urmărește video-uri pe YouTube, se documentează pe Wikipedia și caută răspunsuri pe diverse forumuri precum Ask.

Cu atât de multe canale online la dispoziție nici nu ar trebui să mai mire pe cineva că suntem atât de informați, chiar dacă nu ne aflăm la fața locului. Citind știrile de pe site-uri de încredere, aflând despre ultimele tendințe, îmbogățindu-ți rețeaua de cunoștințe și relații, punând întrebări experților din domenii de interes și instalând o nouă aplicație, poți petrece timpul liber în mod inteligent.

Știi deja că poți profita de internet pentru a-ți irosi timpul, dar de asemenea îl poți lua drept aliat

Online-ul poate fi o resursă grozavă dacă este folosit așa cum trebuie. Este perfect normal să-ți petreci ceva timp scăpând de stres după muncă.

Dar în loc să scrollezi pur și simplu social media mai bine fă ceva de care să beneficiezi pe moment și în viitor. Tu vei fi cel mai avantajat de situația asta și vei fi mai mulțumit de tine însuți. Deci ce vei alege?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here