Distincție pentru Institutul Național de Statistică!

451

Institutul Naţional de Statistică a fost decorat, cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la înfiinţare, cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Comandor – categoria H – ”Cercetarea științifică”. Distincţia a fost acordată “în semn de apreciere deosebită pentru dăruirea, profesionalismul și eficiența care au condus, de-a lungul timpului, la cercetări statistice inovatoare și la dezvoltarea unui sistem statistic național modern”, se arată în Decretul privind conferirea Ordinului, semnat de președintele României, Klaus-Werner Iohannis.
„Această distincţie este a tuturor statisticienilor şi arată, încă o dată, cât de importantă este statistica oficială pentru o societate modernă. Oficiul Central de Statistică Administrativă a fost una dintre primele instituţii nou-create în Principatele Unite, iar în cei 165 de ani de activitate actualul Institut Naţional de Statistică a demonstrat că este una dintre instituţiile de bază ale statului”, consideră prof. univ. dr. Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică.

În anul 2009, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare, Institutul Naţional de Statistică a fost decorat cu Ordinul Naţional „Meritul Industrial şi Comercial”, în grad de „Mare Ofiţer”. Data de 12 iulie 1859 marchează momentul în care domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Ordonanţa Domnească privind înfiinţarea Oficiului Central de Statistică Administrativă, actul de naştere a statisticii oficiale în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here