Disponibilizaţii de la Finanţe îşi caută locuri de muncă

372

Sute de angajaţi ai Finanţelor Gorj, caută acum un alt loc de muncă. Asta pentru că Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice (DGFP) din judeţ au fost desfiinţate, iar în locul lor au fost înfiinţate opt structuri regionale. Guvernul a aprobat cele opt sedii în care vor funcţiona administraţiile financiare regionale care au luat locul fostelor structuri ale direcţiilor finanţelor publice. Acestea vor funcţiona la Braşov, Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Cluj, Galaţi şi Craiova.

Cei 266 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj ale căror posturi s-au desfiinţat, potrivit schemei de reorganizare, au posibilitatea să opteze pentru peste 200 de posturi din noua schemă.“În acest moment personalul care a primit decizii de încetare a raporturilor de muncă poate să opteze pentru posturile de muncă care sunt afişate pe pagina de internet a ANAF-ului, a Ministerului de Finanţe sau la sediul Regionalei Craiova şi la sediul Administraţiei Judeţene Gorj, în funcţie de pregătirea pe care o are. Termenul limită pentru această opţiune este vineri până la orele 16.00. Începând de luni 19 august şi până pe 24 se vor organiza examene pentru fiecare funcţie acolo unde sunt mai mulţi solicitanţi pentru posturile vacante. Pentru funcţiile de execuţie, examenul se va ţine la nivelul judeţului Gorj, pentru cele de conducere la nivelul regionalei Craiova”, a declarat Marin Ciumag, şef la Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Târgu-Jiu.

În aşteptarea listei
În următoarele zile, conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va definitiva lista tuturor posturilor vacante din cadrul instituţiei, listă care va fi publicată atât la sediile unităţilor fiscale teritoriale ale instituţiei menţionate mai sus, cât şi pe portalul propriu (www.anaf.ro), pentru a putea fi consultată de către toţi funcţionarii publici. În cazurile în care pentru acelaşi post optează doi sau mai mulţi funcţionari publici, se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de execuţie sau de conducere. Din câte se pare, aproximativ 2.000 de angajaţi ai ANAF ar urma să primească preavize de concediere.
Reorganizarea ANAF a început încă din luna iunie a.c., principala modificare constând în desfiinţarea celor 42 de direcţii judeţene ale finanţelor publice şi înfiinţarea, în locul acestora, a opt direcţii regionale ale finanţelor publice, cu personalitate juridică, a căror arie de competenţă va corespunde celor opt regiuni de dezvoltare ale României. Obiectivele urmărite prin modernizarea acestei instituţii sunt creşterea capacităţii administraţiei pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi creşterea gradului de conformare voluntară la plată a contribuabililor în vederea îmbunătăţirii substanţiale a colectării impozitelor şi a contribuţiilor sociale.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here