Disponibilizat şi apoi promovat! – Primaru din Ciuperceni îşi vrea reangajat consilierul personal

427

Picture 071Edilul local al comunei Ciuperceni, Dumitru Tăloi, face cam ce vrea el în localitatea pe care o conduce. Cel puţin asta îl acuză unii consilieri care îl arată cu degetul pe primarul liberal pentru ilegalităţile pe care, cu bună ştiinţă, le-ar comite. Ultima priveşte demiterea şi apoi reangajarea în scurt timp a consilierului său personal.

Pentru acest lucru dar şi din alte motive la fel de grave, consilierul local PSD, Mircea Fometescu, i-a cerut demisia primarului, săptămâna trecută, în şedinţa de Consiliu Local. Primarul Tăloi consideră că pesedistul este doar un ,,miliţian care visează”, acesta recunoscând în schimb că vrea să îi dea într-adevăr un loc de muncă fostului său consilier.

“În şedinţa de Consiliu Local din 23 septembrie s-a prezentat o ordine de zi cu totul neadecvată şi nelegală, fapt pentru care am cerut demisia primarului Tăloi. De asemenea, la baza acestui gest stă şi faptul că pe 31 august el a desfiinţat postul de consilier personal al primarului, deţinut de Vasile Frăţilă, iar pe 1 septembrie dă dispoziţie şi îl numeşte administrator pe acesta în cadrul Consiliului Local. Această funcţie era deţinută de alte persoane competente cu studii superioare, soţ-soţie, ambii daţi afară fără niciun fel de explicaţi”, a explicat consilierul local Mircea Fometescu. Acesta a menţionat, de asemenea, că i-a cerut edilului local explicaţii în legătură cu numirea lui Frăţilă şi cu demiterea care s-a produs ca urmare a promovării acestuia. “A venit cu motivaţia puerilă că nu a executat sarcinile”, a completat Fometescu.

Însărcinat cu atribuţii

Potrivit consilierului local, Tăloi ar fi cerut în şedinţă ca Frăţilă să deţină atribuţii în cadrul instituţiei publice. “Cu ocazia şedinţei, primarul ne-a cerut desemnarea lui Frăţilă ca persoană cu atribuţii de monitorizare locală a serviciilor locale de utilităţi publice. Vreau să spun că în toată activitatea mea de primar, 8 ani, şi de consilier din 2008 nu am întâlnit o vreo şedinţă în care să se propună trei proiecte care să nu fie votate de Consiliul Local. Toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi, cu excepţia celei privind modificările la buget, practic de rectificare a bugetului, au fost respinse. Eu i-am cerut demisia primarului pentru că am considerat-o necesară şi am explicat că eu nu voi candida pentru funcţia sa ca să îi fie teamă de mine. I-am cerut apoi să respecte legea şi Consiliul Local. Dar el una spune, alta face, ceea ce nu este permis pentru un primar”, a declarat Fometescu care îl acuză, de asemenea, pe primarul liberal că nu a reuşit să realizeze aproape niciunul dintre proiectele pe care şi le-a propus în campania electorală.

Tăloi nu vrea să renunţe la Frăţilă

Primarul liberal, Dumitru Tăloi, pare că nu i-a în seamă acuzele consilierului local de la PSD. ,,Miliţianul Fometescu visează multe. Nu poate el să mă demită când vrea. (..) Este adevărat că nu au trecut proiectele în Consiliul Local, deşi facem majoritate cu cei de la PD-L.

A avut grijă să îi convingă pe consilieri Fometescu care le-a spus una alta pe scări”, a explicat edilul local. În ce priveşte episodul cu fostul său consilier personal, şi acesta membru PNL, Tăloi declară: “eu nu avantajez pe nimeni. Frăţilă a fost consilierul meu personal până pe data de 31 august când, ca urmare a noii organigrame, am trebuit să îi desfiinţez postul. S-a creat apoi un alt post şi l-am propus pe el deoarece a făcut multe pentru comună. Am vrut să angajez un om de încredere. Eu ce fac nu realizez pentru mine ci pentru comună. Frăţilă a renovat şcoala de la Strâmba-Vulcan şi a făcut multe alte lucruri bune, dar nu îl avantajez”, a explicat primarul. Acesta a recunoscut însă că a dat 7 oameni afară ca urmare a noii organigrame, salariaţi care nu au altă soluţie de supravieţuire decât şomajul.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here